Go Back

Mausteinen nyhtökaura

Ripauta nyhtökauran mausteeksi kanelia sekä inkivääriä ja sujauta bataattimuusiin lusikallinen tahinia - et tule pettymään!
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 2

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (250 g) nyhtökauraa (nude)
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 3 rkl tummaa siirappia
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1/2 tl jauhettua neilikkaa
  • 1/2 tl suolaa

Bataatti-tahinimuusi - ohje

  • 500 g bataattia kuorittuna ja kuutioituna
  • 1 dl kaurakermaa
  • 1 tl suolaa
  • 1-2 rkl tahinia
  • 1 rkl sitruunamehua

Lisäksi

  • tuoretta korianteria
  • saksanpähkinöitä

Valmistusohjeet
 

Mausteinen nyhtökaura

  • Sekoita öljy, siirappi, soijakastike ja mausteet keskenään.
  • Kuumenna pannu ja lisää nyhtökaura sekä maustekastike. Paista muutama minuutti niin, että nyhtökaura kuumenee ja marinadi imeytyy joukkoon. Tarjoile nyhtökaura esimerkiksi bataatti-tahinimuusin kera.

Bataatti-tahinimuusi

  • Höyrytä tai keitä bataattikuutioit pehmeiksi.
  • Mittaa kaurakerma, suola tahini ja sitrunamehu kattilaan. Survo perunasurvimella muusiksi. Tarkista maku ja tarjoile esimerkiksi mausteisen nyhtökauran kanssa.