Etusivu » Mausteinen nyhtökaura ja pehmeä bataatti-tahinimuusi – ihanat yhdessä ja erikseen

Mausteinen nyhtökaura ja pehmeä bataatti-tahinimuusi – ihanat yhdessä ja erikseen

Ripauta nyhtökauran mausteeksi kanelia sekä inkivääriä ja sujauta bataattimuusiin lusikallinen tahinia – et tule pettymään!

nyhtökauraa ja bataattimuusia

”Tuoksuu piparkakulle” oli miehen spontaani kommentti hänen lappaessaan ruokaa lautaselle. Ihan osuvasti sanottu, sillä siirappia ja jouluisia mausteita tämä makean tahmea nyhtökaura toden totta sisältääkin.

Mausteinen ja siirappimainen nyhtökaura sopii joulua edeltäville päiville kuin nakutettu. Se on nopea ja lämpimän mausteinen ruoka, joka taipuu pöytään muutamassa minuutissa. Siirapista, soijakastikkeesta ja öljystä sekoitettu maustekastike tekee koostumuksesta makean tahmean, mausta kiehtovan koukuttavan. Ohjeen bongasin Kodin kuvalehden sivuilta ja se on alkujaan Riikka Kailan käsialaa.

Alkuperäisessä ohjeessa nyhtökauran lisukkeena tarjottiin seesamipaahdettuja porkkanoita, minä pyöräytin kaveriksi tahinilla ja sitruunalla maustettua bataattimuusia. Pehmeä bataattimuusi ja mausteinen nyhtökaura olivat yhdessä kerrassaan koukuttavia, mutta yhtä hyvin muusia voisi tarjota myös muiden ruokien, kuten vegepihvien ja -pyöryköiden lisukkeena tai joulupöydässä vaikka seitankunkun kanssa.

Annoksen päälle murustelin saksanpähkinöitä ja silppusin pari oksaa tuoretta korianteria, jota keittiön ikkunalaudalla nököttää lähes poikkeuksetta.

nyhtökauraa ja bataattimuusia

Mausteinen nyhtökaura

Ripauta nyhtökauran mausteeksi kanelia sekä inkivääriä ja sujauta bataattimuusiin lusikallinen tahinia – et tule pettymään!
Valmistelut 10 mins
Kypsennys 20 mins
Aika yhteensä 30 mins
Kategoria Arkiruoka
Annokset 2

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (250 g) nyhtökauraa (nude)
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 3 rkl tummaa siirappia
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1/2 tl jauhettua neilikkaa
  • 1/2 tl suolaa

Bataatti-tahinimuusi – ohje

  • 500 g bataattia kuorittuna ja kuutioituna
  • 1 dl kaurakermaa
  • 1 tl suolaa
  • 1-2 rkl tahinia
  • 1 rkl sitruunamehua

Lisäksi

  • tuoretta korianteria
  • saksanpähkinöitä

Valmistusohjeet
 

Mausteinen nyhtökaura

  • Sekoita öljy, siirappi, soijakastike ja mausteet keskenään.
  • Kuumenna pannu ja lisää nyhtökaura sekä maustekastike. Paista muutama minuutti niin, että nyhtökaura kuumenee ja marinadi imeytyy joukkoon. Tarjoile nyhtökaura esimerkiksi bataatti-tahinimuusin kera.

Bataatti-tahinimuusi

  • Höyrytä tai keitä bataattikuutioit pehmeiksi.
  • Mittaa kaurakerma, suola tahini ja sitrunamehu kattilaan. Survo perunasurvimella muusiksi. Tarkista maku ja tarjoile esimerkiksi mausteisen nyhtökauran kanssa.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!