Go Back
perunagalette

Perunagalette

Perunagalette on ranskalaiselta avopiirkakalta mallia ottava leivonnainen, joka maistuu suolaisena suupalana tai lounaskeiton kaverina.
Valmistelut 30 minutes
Kypsennys 40 minutes
Tekeytyminen 1 hour
Aika yhteensä 2 hours 10 minutes
Kategoria Suolaiset leivonnaiset
Annokset 6

Raaka-aineet
  

Galettetaikina

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl grahamjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 dl kylmää vettä

Tuorejuustotäyte:

  • 1 pkt (150 g) vegaanista tuorejuustoa (esim. Oatly)
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2 rkl tuoretta timjamia
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

Päälle:

  • 2-3 perunaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl sormisuolaa

Koristeluun:

  • tuoretta timjamia

Valmistusohjeet
 

  • Sekoita kulhossa jauhot ja suola. Lisää öljy ja vesi. Vaivaa taikinasta kimmoisa pallo. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin tunniksi.
  • Mausta tuorejuusto hienonnetulla valkosipulinkynnellä, tuoreella timjamilla sekä ripauksella suolaa ja pippuria. Viipaloi pestyt perunat ohuen ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai terävällä veitsellä.
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jätä pelti uuniin kuumenemaan.
  • Kaulitse taikinasta pyöreä levy suoraan leivinpaperin päällä. Levitä taikinapohjalle tuorejuustotäyte, asettele päälle perunaviipaleet limittäin ja lomittain osin toistensa päälle. Sipaise perunoille oliiviöljyä ja rouhaise päälle vielä pieni ripsaus suolaa.
  • Aseta perunagalette leivinpaperin päällä kuumalle uuninpellille. Paista galettea uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.
  • Koristele perunagalette ennen tarjoilua tuoreella timjamilla.