Perunagalette
Perunagalette on ranskalaiselta avopiirkakalta mallia ottava leivonnainen, joka maistuu suolaisena suupalana tai lounaskeiton kaverina.
Valmistelut 30 minutes mins
Kypsennys 40 minutes mins
Tekeytyminen 1 hour hr
Aika yhteensä 2 hours hrs 10 minutes mins
Kategoria Suolaiset leivonnaiset
Galettetaikina
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl grahamjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1 dl kylmää vettä
Tuorejuustotäyte:
- 1 pkt (150 g) vegaanista tuorejuustoa (esim. Oatly)
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 2 rkl tuoretta timjamia
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
Päälle:
- 2-3 perunaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1/4 tl sormisuolaa
Sekoita kulhossa jauhot ja suola. Lisää öljy ja vesi. Vaivaa taikinasta kimmoisa pallo. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin tunniksi.
Mausta tuorejuusto hienonnetulla valkosipulinkynnellä, tuoreella timjamilla sekä ripauksella suolaa ja pippuria. Viipaloi pestyt perunat ohuen ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai terävällä veitsellä.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jätä pelti uuniin kuumenemaan.
Kaulitse taikinasta pyöreä levy suoraan leivinpaperin päällä. Levitä taikinapohjalle tuorejuustotäyte, asettele päälle perunaviipaleet limittäin ja lomittain osin toistensa päälle. Sipaise perunoille oliiviöljyä ja rouhaise päälle vielä pieni ripsaus suolaa.
Aseta perunagalette leivinpaperin päällä kuumalle uuninpellille. Paista galettea uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.
Koristele perunagalette ennen tarjoilua tuoreella timjamilla.