Hernehummus
Hernehummus on kotoisa versio libanonilaisesta kikhernetahnasta. Veikeän vihreä hernehummus on ihanaa dippikastikkeena tai levitteenä.
Valmistelut 10 minutes mins
Aika yhteensä 10 minutes mins
- 200 g pakasteherneitä
- 1 dl cashewpähkinöitä
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1 dl basilikaa hienonnettuna
- 2 rkl tahinia
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/2 tl suolaa
Nosta pakasteherneet huoneenlämpöön sulamaan.
Paahda pähkinät kuivalla pannulla. Anna jäähtyä hieman.
Mittaa ainekset monitoimikoneeseen ja surauta samettiseksi soseeksi. Notkista tahnaa halutessasi oliiviöljyllä. Tarkista maku.
Tarjoa hernehummus dippinä tai esimerkiksi leivän levitteenä.