Go Back

Hernehummus

Hernehummus on kotoisa versio libanonilaisesta kikhernetahnasta. Veikeän vihreä hernehummus on ihanaa dippikastikkeena tai levitteenä.
Valmistelut 10 minutes
Aika yhteensä 10 minutes
Kategoria Lisukkeet
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 200 g pakasteherneitä
  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 dl basilikaa hienonnettuna
  • 2 rkl tahinia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa

Päälle

  • oliiviöljyä

Valmistusohjeet
 

  • Nosta pakasteherneet huoneenlämpöön sulamaan.
  • Paahda pähkinät kuivalla pannulla. Anna jäähtyä hieman.
  • Mittaa ainekset monitoimikoneeseen ja surauta samettiseksi soseeksi. Notkista tahnaa halutessasi oliiviöljyllä. Tarkista maku.
  • Tarjoa hernehummus dippinä tai esimerkiksi leivän levitteenä.