Go Back
one pot pasta

One pot pasta

One pot pasta on nerokas arkiruoka, joka säästää sekä aikaa että tiskiä. Yhden kattilan taktiikalla valmistuu kerralla syötävää seuraavaksikin päiväksi.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 175 g spagettia
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 3 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 2 dl soijarouhetta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/4 tl cayennepippuria
  • 2+3 dl vettä
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • 1 tlk (400 g) tomaattipastakastiketta (esim. yrtti-valkosipuli)

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi.
  • Kuumenna öljy suuressa kattilassa. Kuullota sipulia ja porkkanaa rauhassa keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää valkosipulinkynnet, soijarouhe, paprikajauhe, tomaattipyree, cayennepippuri ja soijakastike. Jatka paistamista vielä pari minuuttia. Lisää 2 dl vettä pienissä erissä niin, että edellinen vesitilkka on imeytynyt soijarouheeseen.
  • Lisää tomaattikastike, 3 dl vettä sekä kuivattu oregano. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää spagetti ja keitä hissukseen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes spagetti on kypsää ja kastike sopivan sakeaa. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Tarjoile one pot pasta vegeparmesaanin kera.