Go Back

Tortellini-fetasalaatti

Tortellini-fetasalaatti on ruoka, joka sopii vaikka mihin arjesta juhlaan tai pakattavaksi mukaan vaikka piknik-kassiin tai lounasevääksi.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 35 minutes
Kategoria Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 2 pkt (yht 500 g ) tortellineja (juustotäytteisiä)
  • 1 pkt (150-200 g) fetajuustoa
  • 1 ruukku basilikaa
  • 200 g herneitä tuoreita tai pakaste
  • n. 12 kpl aurinkokuivattua tomaattia
  • 2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadia

Paahdetut kirsikkatomaatit:

  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl öljyä

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 225 asteeseen. 
  • Puolita kirsikkatomaatit, sekoita joukkoon öljy, ripaus suolaa ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Levitä tomaatit väljästi leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paahda noin 15 minuuttia.
  • Keitä tortellinit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele siivilässä, valuta ja siirrä salaattikulhoon.
  • Hienonna basilika, suikaloi aurinkokuivatut tomaatit. Sulata herneet, jos käytät pakastettuja.
  • Murustele tortellinien joukkoon fetajuusto. Sekoita joukkoon basilika, tomaatit ja herneet sekä paahtuneet kirsikkatomaatit (käytä myös pellille valunut neste). Jos salaatti vaikuttaa kuivalta, lisää kastikkeeksi pari ruokalusikallista aurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadia.