Tortellini-fetasalaatti
Tortellini-fetasalaatti on ruoka, joka sopii vaikka mihin arjesta juhlaan tai pakattavaksi mukaan vaikka piknik-kassiin tai lounasevääksi.
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 20 minutes mins
Aika yhteensä 35 minutes mins
- 2 pkt (yht 500 g ) tortellineja (juustotäytteisiä)
- 1 pkt (150-200 g) fetajuustoa
- 1 ruukku basilikaa
- 200 g herneitä tuoreita tai pakaste
- n. 12 kpl aurinkokuivattua tomaattia
- 2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadia
Paahdetut kirsikkatomaatit:
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl öljyä
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Puolita kirsikkatomaatit, sekoita joukkoon öljy, ripaus suolaa ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Levitä tomaatit väljästi leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paahda noin 15 minuuttia.
Keitä tortellinit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele siivilässä, valuta ja siirrä salaattikulhoon.
Hienonna basilika, suikaloi aurinkokuivatut tomaatit. Sulata herneet, jos käytät pakastettuja.
Murustele tortellinien joukkoon fetajuusto. Sekoita joukkoon basilika, tomaatit ja herneet sekä paahtuneet kirsikkatomaatit (käytä myös pellille valunut neste). Jos salaatti vaikuttaa kuivalta, lisää kastikkeeksi pari ruokalusikallista aurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadia.