Paahda pinjansiemenet kuivalla kuumalla pannulla. Älä polta! Siirrä syrjään odottamaan.
Napsauta parsoista kova tyvi pois. Leikkaa varret koosta riippuen kolmeen tai neljään osaan. Kuumenna öljy pannulla. Lisää paksuimat varrenpalat pannulle ensimmäisenä, ohuemman hieman myöhemmin ja herkät nuput viimeiseksi. Paista muutama minuutti, kunnes parsa on napakan kypsää. Siirrä syrjään odottamaan.
Mittaa couscous suureen kulhoon. Lisää kiehuvan kuuma vesi ja anna turvota 5-10 minuuttia. Sekoita joukkoon sitruunamehu, oliiviöljy ja suola.
Sulata herneet. Hienonna basilika ja ruohosipuli.
Valmista tsatsiki. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi, valuta neste huolellisesti siivilässä tai puristele käsien välissä mahdollisimman kuivaksi. Sekoita kurkkuraaste, jogurtti ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Mausta maun mukaan suolalla.
Kuutioi halloumijuusto ja paista kullanruskeiksi pienessä tilkassa öljyä.
Yhdistä couscous, paistetut parsat, herneet ja yrtit sekä halloumijuusto. Viimeistele parsa-couscoussalaatti paahdetuilla pinjansiemenillä. Tarjoile tsatsikin kanssa.