Kikherne-couscoussalaatti
Kikherne-couscoussalaatti on supersimppeli ja ruokaisa salaatti, jonka juju piilee makoisiksi maustetuissa kikherneissä ja taivaallisessa cashewkastikeessa.
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 15 minutes mins
Aika yhteensä 30 minutes mins
- 1 1/2 dl täysjyväcouscousia
- 1 1/2 dl vettä
- 1/2 tl suolaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1-2 rkl sitruunamehua
- 1 rs (250 g ) kirsikkatomaatteja
- 1/2 kurkku
- 1/2 pieni punasipuli
- 1/2 ruukkua tuoretta korianteria
- 1/2 ruukkua lehtipersiljaa
Mausteiset kikherneet
- 2 tlk (à 230 g) kikherneitä
- öljyä paistamiseen
- 2 tl juustokuminaa
- 2 tl jauhettua korinateria
- 1/2 tl paprikajauhetta
- 1/2 tl kanelia
- 1/4 tl chilijauhetta
- 1 tl suolaa
Cashewkastike
- 1 dl cashewtahnaa tai vaaleaa tahinia
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 rkl vaahterasiirappia
- 4 rkl sitruunamehua
Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita joukkoon öljy, sitruunamehu ja suola.
Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuumenna öljy pannulla. Paista kikherneet rapeiksi. Lisää mausteet ja jatka paistamista vielä muutama minuutti. Siirrä syrjään jäähtymään.
Puolita kirsikkatomaatit tai leikkaa ne neljään osaan. Kuutioi kurkku. Silppua punasipuli. Hienonna yrtit. Sekoita kasvikset ja yrtit couscousin joukkoon.
Valmista kastike sekoittamalla ainekset yhteen. Sekoita kikherneet couscousin joukkoon. Tarjoa kikherne-couscoussalaatti cashewkastikkeen kanssa.