Kukkakaali-texmexpelti
Kukkakaali-texmexpelti on terveellinen texmexmättö, jossa on makua ja meininkiä. Paahtuneet kukkakaalinnuput saavat seurakseen nachopelliltä tuttuja herkkuja.
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 25 minutes mins
Aika yhteensä 40 minutes mins
Kategoria Arkiruoka, perjantaiherkut
- 1 kukkakaali
- 3 rkl öljyä
- 2 rkl taco-maustetta
- 1/2 tl suolaa
Papupaistos
- 1 sipuli
- öljyä paistamiseen
- 1 tlk (230 g) mustapapuja
- 2 rkl taco-maustetta
- n. 2 rkl vettä
Tomaattisalsa
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 1 pieni punasipuli
- 1/2 ruukkua korianteria
- 1/2-1 punainen keskivahva chili
- 1 limetin mehu
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl sokeria
Lisäksi
- 1 avokado kuutioituna
- 1/2-1 punainen keskivahva chili viipaloituna
- tuoretta korianteria hienonnettuna
- valmista vegaanista majoneesikastiketta esim. chili- tai valkosipuli tai kasvipohjaista ranskankermaa
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Käytä kiertoilmaa.
Paloittele kukkakaali suupalan kokoisiksi kukinnoiksi. Sekoita öljy, suola ja taco-mauste ja hiero mausteöljy kukkakaalinnuppujen pintaan. Levitä nuput leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Paahda noin 20 minuuttia, kunnes kukkakaali on saanut paahteista väriä.
Valmista tomaattisalsa. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi tai neljään osaan. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna chili ja korianteri. Sekoita kasvikset, limetinmehu sekä mausteet. Tarkista maku.
Valmista papupaistos. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele ja valuta pavut siivilässä. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipuli raukeaksi. Lisää pavut ja taco-mauste. Paista pari minuuttia sekoitellen ja lisää tilkka vettä. Kuumenna.
Lisää kukkakaalin päälle papupaistos, tomaattisalsa, avokadokuutiot, chiliviipaleet ja hienonnettu korianteri. Viimeistele majoneesikastikkeella tai nokareella ranskankermaa tai paksua gurttia.