Go Back

Nuudelikeitto

Nuudelikeitto on talviruokaa parhaimmillaan. Mausteinen liemi ja herkulliset sattumat takaavat makuilotulituksen.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Nuudelikeiton liemi:

  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1/2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 8 dl kasvislientä fondista
  • 2 dl kookoskermaa
  • 2 rkl punaista currytahnaa
  • 2-3 rkl soijakastiketta tai kalakastiketta
  • 3 rkl maapähkinävoita
  • 1/2-1 limetin mehu

Lisäksi:

  • 100 g ohutta riisinuudelia
  • 1-2 pkt (n. 300-400 g) tofua esim. SoFine thai + öljyä paistamiseen
  • n. 200 g varsikukkakaalia tai esim broccoliinia tai parsakaalia
  • 2 pienehköä porkkanaa
  • tuoretta korianteria
  • paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä
  • chiliä viipaloituna
  • ituja
  • limetin lohkoja
  • kevätsipulia

Valmistusohjeet
 

  • Mittaa kaikki liemen ainekset kattilaan, limetin mehua lukuun ottamatta ja anna kiehua vartin verran.
  • Keitä sillä välin nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta.
  • Kuutioi ja paista tofu öljyssä rapeaksi. Siirrä syrjään odottamaan.Leikkaa varsikukkakaaleista kanta pois ja paloittele hieman pienemmiksi. Kuori ja viipaloi porkkana ohuiksi kiekoiksi. Lisää kasvikset kattilaan ja keitä viitisen minuuttia, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää limetinmehu.
  • Annostele nuudelit keittokulhojen pohjalle, kauho päälle lientä. Jaa kulhoihin myös tofu. Viimeistele nuudelikeitto tuoreella korianterilla, chiliviipaleilla ja maapähkinöillä sekä muilla mieleisilläsi lisukkeilla.