Go Back
uuninuudeliwokki

Uuninuudeliwokki

Uuninuudeliwokki valmistuu puolessa tunnissa yhden vuoan taktiikalla. Tässä ruoassa hurmaavat niin maku kuin helppouskin.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 150 g riisinuudeleita
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 1/2 dl teriyakikastiketta
  • 1 dl appelsiinimehua
  • 4 dl vettä
  • 1 pkt (230 g) Delikauraa chili-inkivääri
  • 1 pkt (200 g) Bimi-varsiparsakaalia
  • 2 porkkanaa

Viimeistelyyn

  • 2 dl suolapähkinöitä
  • 1/2 ruukkua korianteria

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  • Öljyä laakea uunivuoka. Revi nuudelikerät uunivuoan pohjalle.
  • Sekoita teriyakikastike, appelsiinimehu ja vesi ja kaada vuokaan. Murustele päälle Delikaura.
  • Leikkaa varsiparsakaalit kahdesta kolmeen osaan ja levitä vuokaan nuudeleiden ja Delikauran päälle.
  • Nosta vuoka uuniin ja kypsennä noin 20 minuuttia. Sekoita pari kertaa kypsennyksen aikana.
  • Vuole porkkanat kuorimaveitsellä ohuiksi nauhoiksi ja sekoita kypsän nuudelivuoan joukkoon. Anna vetäytyä pari minuuttia. Viimeistele pähkinöillä ja tuoreella korianterilla.