Go Back
aurinkokuivattu tomaattipasta

Aurinkokuivattu tomaattipasta

Aurinkokuivattu tomaattipasta on kerrassaan ihana arkiruoka: Raaka-ainelistaltaan mukavan napakka, mutta maultaan ihanan lavea.
Valmistelut 5 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 20 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 250 g pastaa
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tlk aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä valutettuna
  • 1 1/2 tl savupaprikajauhetta
  • 2 dl kaurakermaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 1 dl pinjansiemeniä paahdettuna

Valmistusohjeet
 

  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente. Ota talteen desi pastan keitinvettä.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi aurinkokuivatut tomaatit. Hienonna lehtipersilja.
  • Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipuli. Lisää valkosipuli ja jatka paistamista vielä pari minuuttia.
  • Lisää savupaprikajauhe, kaurakerma ja aurinkokuivatut tomaatit. Mausta suolalla.
  • Valuta pasta siivilässä ja sekoita pasta kastikkeen joukkoon. Viimeistele lehtipersiljalla ja paahdetuilla pinjansiemenillä.