Aurinkokuivattu tomaattipasta
Aurinkokuivattu tomaattipasta on kerrassaan ihana arkiruoka: Raaka-ainelistaltaan mukavan napakka, mutta maultaan ihanan lavea.
Valmistelut 5 minutes mins
Kypsennys 15 minutes mins
Aika yhteensä 20 minutes mins
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
- 250 g pastaa
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl öljyä
- 1 tlk aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä valutettuna
- 1 1/2 tl savupaprikajauhetta
- 2 dl kaurakermaa
- 1/2 tl suolaa
- 1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
- 1 dl pinjansiemeniä paahdettuna
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente. Ota talteen desi pastan keitinvettä.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi aurinkokuivatut tomaatit. Hienonna lehtipersilja.
Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipuli. Lisää valkosipuli ja jatka paistamista vielä pari minuuttia.
Lisää savupaprikajauhe, kaurakerma ja aurinkokuivatut tomaatit. Mausta suolalla.
Valuta pasta siivilässä ja sekoita pasta kastikkeen joukkoon. Viimeistele lehtipersiljalla ja paahdetuilla pinjansiemenillä.