Nyhtökaura-riisipannu
Nyhtökaura-riisipannu on paras arkiruoka, jota olen hetkeen kokannut tai syönyt. Se valmistuu vartissa yhden pannun taktiikalla. Ja maku, se vie kielen mennessään!
Valmistelut 5 minutes mins
Kypsennys 10 minutes mins
Aika yhteensä 15 minutes mins
- 1 punainen keskivahva chili
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 nippu kevätsipulia
- 200 g pakasteherneitä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 pkt Delikauraa chili-inkivääri
- 2 pss (à 200 g) valmisriisiä esim. Risella kookos-sitruunaruoho
- 1/2 tl suolaa
- 1-2 rkl limetinmehua
- 1 ruukku thaibasilikaa
Tarjoiluun
- valkosipuli-chiliöljy seesamiöljyssä esim. Pirkka
Viipaloi chili. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna kevätsipulit. Sulata herneet. Hienonna thaibasilika.
Kuumenna öljy pannulla ja paista chiliä ja valkosipulia pari minuuttia. Murustele Delikaura pannulle. Paista käännellen pari minuuttia. Lisää riisi ja katka paistamista viitisen minuuttia.
Lisää pannulle kevätsipulit, herneet, suola ja limetinmehu. Sekoita. Viimeistele thaibasilikalla.