Go Back
nyhtökaura-riisipannu

Nyhtökaura-riisipannu

Nyhtökaura-riisipannu on paras arkiruoka, jota olen hetkeen kokannut tai syönyt. Se valmistuu vartissa yhden pannun taktiikalla. Ja maku, se vie kielen mennessään!
Valmistelut 5 minutes
Kypsennys 10 minutes
Aika yhteensä 15 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 punainen keskivahva chili
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 nippu kevätsipulia
  • 200 g pakasteherneitä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 pkt Delikauraa chili-inkivääri
  • 2 pss (à 200 g) valmisriisiä esim. Risella kookos-sitruunaruoho
  • 1/2 tl suolaa
  • 1-2 rkl limetinmehua
  • 1 ruukku thaibasilikaa

Tarjoiluun

  • valkosipuli-chiliöljy seesamiöljyssä esim. Pirkka

Valmistusohjeet
 

  • Viipaloi chili. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna kevätsipulit. Sulata herneet. Hienonna thaibasilika.
  • Kuumenna öljy pannulla ja paista chiliä ja valkosipulia pari minuuttia. Murustele Delikaura pannulle. Paista käännellen pari minuuttia. Lisää riisi ja katka paistamista viitisen minuuttia.
  • Lisää pannulle kevätsipulit, herneet, suola ja limetinmehu. Sekoita. Viimeistele thaibasilikalla.