Go Back
linssipata

Linssipata

Linssipata on pataruokien parhaimmistoa. Lämmittävä kasvisruoka onnistuu vaivatta yhdessä padassa. Tästä tykkäät!
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 45 minutes
Aika yhteensä 1 hour
Kategoria Arkiruoka
Annokset 6

Raaka-aineet
  

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1-2 (n. 800 g) bataattia
  • öljyä paistamiseen
  • 1 rkl jauhettua kurkumaa
  • 1 tl curryjauhetta
  • 1/2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1/2 tl kanelia
  • 2 tl suolaa
  • 2 tlk (à 400 ml) kookosmaitoa
  • 1-2 dl vettä
  • 2 dl punaisia linssejä
  • n. 80 g babypinaattia

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja paloittele bataatti.
  • Kuumenna öljy kattilassa tai padassa. Kuullota sipuli raukeaksi. Lisää valkosipuli, inkivääri ja bataatti sekä kuivamausteet. Jatka paistamista vielä muutama minuutti.
  • Huuhtele linssit siivilässä ja lisää kattilaan yhdessä kookosmaidon, veden ja suolan kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla välillä sekoitellen puolisen tuntia.
  • Huuhtele pinaatti ja lisää se pataan. Sekoita sen verran, että pinaatti painuu hieman kasaan. Tarjoa ruoka riisin tai ruokakauran kera.