Linssipata
Linssipata on pataruokien parhaimmistoa. Lämmittävä kasvisruoka onnistuu vaivatta yhdessä padassa. Tästä tykkäät!
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 45 minutes mins
Aika yhteensä 1 hour hr
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl inkivääriä raastettuna
- 1-2 (n. 800 g) bataattia
- öljyä paistamiseen
- 1 rkl jauhettua kurkumaa
- 1 tl curryjauhetta
- 1/2 tl jauhettua juustokuminaa
- 1/2 tl kanelia
- 2 tl suolaa
- 2 tlk (à 400 ml) kookosmaitoa
- 1-2 dl vettä
- 2 dl punaisia linssejä
- n. 80 g babypinaattia
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja paloittele bataatti.
Kuumenna öljy kattilassa tai padassa. Kuullota sipuli raukeaksi. Lisää valkosipuli, inkivääri ja bataatti sekä kuivamausteet. Jatka paistamista vielä muutama minuutti.
Huuhtele linssit siivilässä ja lisää kattilaan yhdessä kookosmaidon, veden ja suolan kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla välillä sekoitellen puolisen tuntia.
Huuhtele pinaatti ja lisää se pataan. Sekoita sen verran, että pinaatti painuu hieman kasaan. Tarjoa ruoka riisin tai ruokakauran kera.