Go Back
raastettu tofu

Raastettu tofu ja kookosriisi

Raastettu tofu ja kookosriisi on nopea, helppo ja herkku arkiruoka. Tällä ohjeella käännät tofuskeptikon pään. 
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 2

Raaka-aineet
  

Inkivääritofu

  • 1 pkt (270 g) tofua
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1/2 rkl inkivääriä raastettuna
  • 3 rkl ruokosokeria tai esim. fariinisokeria
  • 3 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 1 rkl limetinmehua
  • 1 rkl paahdettua seesamiöljyä
  • 2-3 tl sambal oelek chilitahnaa tai maun mukaan muuta mieleistäsi chilitahnaa
  • öljyä paistamiseen

Kookosriisi

  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 2 dl vettä
  • 3/4 tl suolaa
  • 1/2 rkl (ruoko)sokeria
  • 3 dl basmatiriisiä
  • 1 rkl limetinmehua

Valmistusohjeet
 

Raastettu tofu

  • Kääri tofu puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja aseta painon alle kuivumaan. Raasta kuivunut tofu kartioraastimen karkealla terällä.
  • Kuori ja raasta valkosipulinkynnet sekä inkivääri. Sekoita valkosipuli, inkivääri, soijakastike, limetinmehu, sokeri, seesamiöljy ja chilikastike yhteen.
  • Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä ja paista tofuraastetta, kunnes se hieman rapeutuu. Lisää maustekastike ja jatka paistamista vielä muutama minuutti, kunnes kastike on hieman karamellisoitunut. Tarjoa raastettu tofu kookosriisin ja halutessasi esimerkiksi keitettyjen edamamepapujen ja punakaalisalaatin kera.

Kookosriisi

  • Mittaa kookosmaito, vesi, sokeri ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää riisi. Laske lämpö ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes riisi on kypsää ja neste lähes imeytynyt riisiin.
  • Sammuta levy, sekoita kookosriisin joukkoon limetin mehu ja jätä kannen alle muhimaan vielä noin viideksi minuutiksi.