Go Back
paahdettu rosolli

Paahdettu rosolli

Paahdettu rosolli tuo jujua klassikkoon ja maistuu myös pääruokien lisukkeena perinteisten laatikoiden rinnalla tai sijaan.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Lisukkeet
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Paahdettu rosolli

  • n. 1 kg juureksia esim. punajuuri, peruna, porkkana
  • 3-4 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl pinjansiemeniä tai esim. hasselpähkinöitä
  • 1/2 ruukkua tuoreita yrttejä esim. timjami tai lehtipersilja
  • 1-2 dl granaattiomenan siemeniä

Fetavaahto

  • 200 g fetajuustoa
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa

Valmistusohjeet
 

  • Paita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Käytä kiertoilmaa.
  • Pese juurekset huolellisesti juuresharjalla ja kuori halutessasi. jos käytät punajuuria, pidä ne erillään muista juureksista. Leikkaa juurekset lohkoiksi.
  • Sekoita öljy, hunaja sekä suola ja hiero mausteöljy juuresten pintaan. Levitä juurekset leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Paahda 20-30 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet ja paahtuneet. Punajuurien kypsyminen voi viedä hieman kauemmin, joten voit paahtaa niitä ensin noin 10 minuuttia ja lisätä vasta sitten pellille muut juurekset.
  • Kasvisten paahtuessa valmista fetavaahto. Murenna feta monitoimikoneeseen ja aja aivan hienoksi. Lisää tuorejuusto ja aja tasaiseksi.
  • Paahda siemenet kuivalla kuumalla pellillä tai uunin jälkilämmössä. Irrota granaattiomenan siemenet.
  • Levitä fetavaahto laakealle vadille. Asettele päälle paahtuneet juurekset. Viimeistele tuoreilla yrteillä, paahdetuilla pinjansiemenillä tai hasselpähkinöillä sekä granaattiomenan siemenillä.