Go Back
rosmariinikeksit

Rosmariinikeksit

Rosmariinikeksit viettelevät veikeällä maullaan. Makeansuolaiset keksit ovat ihania sellaisenaan ja herkullinen lisä juustolautaselle.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 10 minutes
taikinan tekeytyminen 30 minutes
Aika yhteensä 55 minutes
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 20

Raaka-aineet
  

  • 100 g vegaanista margariinia
  • 1/2 dl fariinisokeria
  • 2 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelilastuja
  • 1/4 tl suolaa
  • 1-2 rkl kylmää vettä

Valmistusohjeet
 

  • Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri kevyesti vaahdoksi sähkövatkaimella.
  • Hienonna rosmariinin lehdet. Sekoita keskenään rosmariini, vehnäjauhot, mantelilastut ja suola. Kääntele jauhoseos margariini-sokerivaahdon joukkoon esimeriksi puuhaarukalla. Lisää kylmää vettä niin, että saat tasaisen taikinan.
  • Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
  • Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  • Kauli taikina noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi ja painele siitä muotilla tai vaikka juomalasilla keksejä.
  • Paista rosmariinikeksit uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes keksit ovat saaneet reunoilta aavistuksen väriä.
  • Tarjoa rosmariinikeksit sellaisenaan tai esimerkiksi hillon ja vegaanisen valkohomejuuston kera.