Go Back
kaali-kikhernefoogath

Intialainen kaali-kikhernefoogath

Intialainen kaali-kikhernefoogath yhdistää kotimaisen kaalin, kikherneet ja intialaisen makumaailman. Edullinen arkiruoka on enemmän kuin osiensa summa. 
5 from 1 vote
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 50 minutes
Aika yhteensä 1 hour
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • n. 300 g kaalia
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1 chili tai maun mukaan
  • öljyä paistamiseen
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 rkl garam masalaa
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 2 dl vettä
  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • 2-3 rkl sitruunamehua
  • 1-2 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Poista chilin kanta ja hienonna chili.
  • Kuumenna öljy pannulla ja paista kaaliin vähän pintaa. Lisää sipuli ja jatka paistamista, kunnes sipuli on raukeaa. Lisää valkosipuli, inkivääri, chili, tomaattipyree sekä kuivamausteet ja kuullota noin 5 minuuttia huolellisesti sekoittaen. Hauduta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää pieni tilkka vettä, jos seos tuntuu kovin kuivalta.
  • Huuhtele ja valuta kikherneet. Lisää pannulle kikherneet, kookosmaito ja vesi. Hauduta vielä noin 20 minuuttia.
  • Mausta kaali-kikhernefoogath lopuksi suolalla ja sitruunamehulla. Tarkista maku ja tarjoa keitetyn riisin tai ruokakauran kera.