Pyttipannu juureksista ja halloumista
Pyttipannu pyöräytetään vaihteeksi juureksista ja rikastetaan suolaisella halloumijuustolla. Makean suolaisen pyttipannun viimeistelee valkosipulinen majoneesikastike, joka saa makunystyrät onnesta sykkyrälle.
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 30 minutes mins
Aika yhteensä 45 minutes mins
Pyttipannu:
- 1 pkt (200 g) halloumijuustoa
- n. 1 kg juureksia esim. bataattia, porkkanaa ja palsternakkaa
- öljyä paistamiseen
- ripaus suolaa
- rouhaisu mustapippuria
Valkosipulimajoneesikastike:
- 2 rkl majoneesia vegaanista
- 2 rkl paksua gurttia
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- 1 rkl sitruunamehua
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Lisäksi:
- yksi kananmuna ruokailijaa kohden
- öljyä paistamiseen
Kuori ja kuutioi juurekset noin 1 cm:n kuutioiksi. Kuutioi halloumijuusto.
Kuumenna öljy pannulla ja paista halloumijuusto kullanruskeaksi. Siirrä syrjään odottamaan.
Lisää pannulle öljyä ja paista bataatti- ja porkkanakuutioita noin 10 minuuttia. Lisää sitten palasternakkakuutiot ja jatka paistamista, kunnes juurekset ovat pehmenneet.
Valmista kastike sekoittamalla ainekset yhteen. Tarkista maku. Laita kastike jääkaappiin maustumaan, kunnes ruoka on valmis.
Sekoita juuresten joukkoon halloumijuustokuutiot. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.
Paista kananmunat tilkassa öljyä niin, että keltuainen jää aavistuksen valuvaksi.
Tarjoa pyttipannu paistettujen kananmunien ja valkosipulilla maustetun majoneesikastikkeen kanssa.