Pyttipannu juureksista ja halloumista
Pyttipannu pyöräytetään vaihteeksi juureksista ja rikastetaan suolaisella halloumijuustolla. Makean suolaisen pyttipannun viimeistelee valkosipulinen majoneesikastike, joka saa makunystyrät onnesta sykkyrälle.

Pyttipannu on ihan parasta kotiruokaa, jota harmillisesti tulee tehtyä aivan liian harvoin. Spydäri on paitsi hyvää ja edullista, myös aina sesongissa. Perinteisen perunan lisäksi siihen voi uppottaa vihanneslokeron perälle unohtuneet juurekset, sesongin parhaat kasvikset tai mieliteon perusteella kaupasta mukaan tarttuneet rehut.
Tähän pyttipannuun hyödynsin omaa lemppariani eli bataattia sekä kotimaisia varastojuureksia eli porkkanaa ja palsternakkaa. Pannulla makeaksi paahtuneet kasvikset saivat seurakseen suolaista halloumijuustoa ja sunny side up -kananmunan. Koko komean pyttipannun kruunasi valkosipulilla maustettu majoneesikastike.
Psssst! Jos hakusessa on ohje, johon tähteelle jääneet keitinperunat saa upotettua, kurkkaa blogin arkistoista löytyvä nopea peruna-kikhernepaistos.


Pyttipannu juureksista ja halloumista
Raaka-aineet
Pyttipannu:
- 1 pkt (200 g) halloumijuustoa
- n. 1 kg juureksia esim. bataattia, porkkanaa ja palsternakkaa
- öljyä paistamiseen
- ripaus suolaa
- rouhaisu mustapippuria
Valkosipulimajoneesikastike:
- 2 rkl majoneesia vegaanista
- 2 rkl paksua gurttia
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- 1 rkl sitruunamehua
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Lisäksi:
- yksi kananmuna ruokailijaa kohden
- öljyä paistamiseen
Valmistusohjeet
- Kuori ja kuutioi juurekset noin 1 cm:n kuutioiksi. Kuutioi halloumijuusto.
- Kuumenna öljy pannulla ja paista halloumijuusto kullanruskeaksi. Siirrä syrjään odottamaan.
- Lisää pannulle öljyä ja paista bataatti- ja porkkanakuutioita noin 10 minuuttia. Lisää sitten palasternakkakuutiot ja jatka paistamista, kunnes juurekset ovat pehmenneet.
- Valmista kastike sekoittamalla ainekset yhteen. Tarkista maku. Laita kastike jääkaappiin maustumaan, kunnes ruoka on valmis.
- Sekoita juuresten joukkoon halloumijuustokuutiot. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.
- Paista kananmunat tilkassa öljyä niin, että keltuainen jää aavistuksen valuvaksi.
- Tarjoa pyttipannu paistettujen kananmunien ja valkosipulilla maustetun majoneesikastikkeen kanssa.