Go Back
kurpitsacurry

Kurpitsacurry

Kurpitsacurry on ehkä parasta, mitä kurpitsasta voi tehdä. Samettisen pehmeä kurpitsacurry on kuin lämmin halaus sisältä päin.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulikynttä
  • 1 rkl inkivääriä
  • 1 chili
  • öljyä paistamiseen
  • 500 g hokkaido- tai myskikurpitsaa
  • 1 rkl keltaista currytahnaa
  • 1 tl garam masalaa
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • 1 tlk (200 ml) kookoskermaa
  • 1/2 limetin mehu
  • 1/2-1 tl suolaa
  • 1 pkt (n. 300 g) tofua
  • öljyä paistamiseen
  • 1 rkl soijakastiketta

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna chili. Halkaise kurpitsa, poista siemenet, kuori ja kuutioi malto.
  • Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuli, inkivääri ja chili raukeiksi. Lisää kurpitsakuutiot Paista vielä hetki. Lisää currytahna, tomaattipyree ja kuivamausteet jatka paistamista vielä muutama minuutti.
  • Kaado tomaattimurska ja vesi kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia hissukseen kannen alla välillä sekoitellen, kunnes kurpitsa on aivan pehmeää.
  • Curryn hautuessa viipaloi tofu, kuivaa pinta ja leikkaa tofu kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista tofu rapeaksi. Siirrä pannu syrjään ja lisää soijakastike. Sekoita niin, että soijakastike imeytyy tasaisesti tofuun.
  • Lisää tofukuutiot curryn joukkoon. Anna muhia vielä viitisen minuuttia. Mausta limetinmehulla ja suolalla. Tarkista maku. Tarjoa kurpitsacurry riisin, ruokakauran tai ohrahelmien kera.