Kasvisletut
Kasvisletut ovat oikeita voimalettuja. Vihreä väri on peräisin pinaatista, ruokaisa koostumus proteiinipitoisista härkäpapujauhoista.
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 15 minutes mins
Taikinan turvotus 30 minutes mins
Aika yhteensä 1 hour hr
Kategoria Aamu- ja välipalat, Arkiruoka
- 3 dl kaurajuomaa
- 2 dl härkäpapujauhoja
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1/2 tl valkosipulijauhetta
- 1/2 tl sipulijauhetta
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl rouhittua mustapippuria
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 dl aquafabaa
- 1 ps (150 g) pakastepinaattia sulatettuna (tai vastaava määrä esim. porkkanaraastetta)
Sekoita kaurajuoma, jauhot, mausteet ja öljy. Jätä taikina turpoamaan puoleksi tunniksi.
Vaahdota aquafaba jämäkäksi, valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita turvonneen taikinan joukkoon ensin sulanut pakastepinaatti (tai esim. porkkanaraaste). Kääntele sitten vaahdotettu aquafaba taikinan joukkoon. Älä vatkaa.
Paista taikina letuiksi tilkassa rypsiöljyä.
Tarjoile kasvisletut mieleistesi täytteiden kera.