Go Back

Kasvisletut

Kasvisletut ovat oikeita voimalettuja. Vihreä väri on peräisin pinaatista, ruokaisa koostumus proteiinipitoisista härkäpapujauhoista.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 15 minutes
Taikinan turvotus 30 minutes
Aika yhteensä 1 hour
Kategoria Aamu- ja välipalat, Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 3 dl kaurajuomaa
  • 2 dl härkäpapujauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl valkosipulijauhetta
  • 1/2 tl sipulijauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 dl aquafabaa
  • 1 ps (150 g) pakastepinaattia sulatettuna (tai vastaava määrä esim. porkkanaraastetta)

Paistamiseen

  • rypsiöljyä

Valmistusohjeet
 

  • Sekoita kaurajuoma, jauhot, mausteet ja öljy. Jätä taikina turpoamaan puoleksi tunniksi.
  • Vaahdota aquafaba jämäkäksi, valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita turvonneen taikinan joukkoon ensin sulanut pakastepinaatti (tai esim. porkkanaraaste). Kääntele sitten vaahdotettu aquafaba taikinan joukkoon. Älä vatkaa.
  • Paista taikina letuiksi tilkassa rypsiöljyä.
  • Tarjoile kasvisletut mieleistesi täytteiden kera.