Etusivu » Kasvisletut härkäpapujauhoista

Kasvisletut härkäpapujauhoista

Kasvisletut ovat oikeita voimalettuja. Vihreä väri on peräisin pinaatista, ruokaisa koostumus proteiinipitoisista härkäpapujauhoista.

härkäpapuletut

Kasvisletut syntyivät vähän puoli vahingossa tyhjentäessäni kuiva-ainekaappia sinne hautautuneista pussinpohjista. Kaapin uumenista löytyi erään yhteistyön tiimoilta saamani pussi kotimaisia härkäpapujauhoja. Pakastimessa odotteli sopivasti pussillinen pinaattia ja siitä se ajatus sitten lähtikin.

Härkäpapujauhojen maku on melko mieto, mutta niissä on silti hieman pavuille ominaista kitkeryyttä. Maku on kuitenkin mielestäni lempeämpi kuin esimerkiksi kikhernejauhoissa. Pieni kitkeryys taittui kuitenkin lisäämällä taikinaan hieman sipuli- ja valkosipulijauhetta, joita en perinteiseen pinaattilettutaikinaan keksisi ujuttaa. 

Lettujen kuohkeus piilee jämäkäksi vaahdotetussa aquafabassa. Uskoisin, että sen voi korvata myös desilitralla kivennäisvettä. Kumpaa sitten päädytkään käyttämään, kääntele se varovaisesti turvonneen taikinan joukkoon vasta juuri ennen paistamista. Näin taikina säilyttää parhaiten kuohkeutensa.

Lettujen makumaailmaa ja väritystä voi vaihdella mielen mukaan. Pinaatin voi halutessaan vaihtaa vaikka hienoksi raastettuun porkkanaan. Ensi kerralla kokeilen vielä, miten soseutetut herneet sopivat taikinaa rikastamaan. 

Kasvisletut ovat jo itsessään varsin ruokaisaa syötävää, joten lisukkeeksi sopii simppelisti vaikka puolukkasurvos. Toki voit valmistaa kaveriksi myös herkullisen kasvistahnan tuomaan lautaselle lisää väriä ja mehevyyttä.

Jos rakastat lettuja, lättyjä pihvejä ja pyöryköitä, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

härkäpapuletut

Kasvisletut

Kasvisletut ovat oikeita voimalettuja. Vihreä väri on peräisin pinaatista, ruokaisa koostumus proteiinipitoisista härkäpapujauhoista.
Valmistelut 15 mins
Kypsennys 15 mins
Taikinan turvotus 30 mins
Aika yhteensä 1 hr
Kategoria Aamu- ja välipalat, Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 3 dl kaurajuomaa
  • 2 dl härkäpapujauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl valkosipulijauhetta
  • 1/2 tl sipulijauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 dl aquafabaa
  • 1 ps (150 g) pakastepinaattia sulatettuna (tai vastaava määrä esim. porkkanaraastetta)

Paistamiseen

  • rypsiöljyä

Valmistusohjeet
 

  • Sekoita kaurajuoma, jauhot, mausteet ja öljy. Jätä taikina turpoamaan puoleksi tunniksi.
  • Vaahdota aquafaba jämäkäksi, valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita turvonneen taikinan joukkoon ensin sulanut pakastepinaatti (tai esim. porkkanaraaste). Kääntele sitten vaahdotettu aquafaba taikinan joukkoon. Älä vatkaa.
  • Paista taikina letuiksi tilkassa rypsiöljyä.
  • Tarjoile kasvisletut mieleistesi täytteiden kera.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!