Go Back

Tofu-nuudeliwokki hoisin-kastikkeella

Tofu-nuudeliwokki pelastaa kiireisen arjen ruokapulman. Hoisin-kastikkeesta ja maapähkinävoista sekoitettu kastike tuo ruokaisaan nuudeliwokkiin hetkessä rutkasti makua.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Tofu-nuudeliwokki:

  • 1 pkt (n 300 g) tofua
  • 1 pkt (n. 200 g) broccolinia
  • 1 punainen paprika
  • 2 porkkanaa
  • öljyä paistamiseen
  • 2 kerää (n. 100 g) leveitä riisinuudeleita tai muita mieleisiäsi nuudeleita
  • 1-2 dl paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä

Pähkinäinen hoisin-kastike:

  • 1 dl hoisin-kastiketta
  • 2 rkl maapähkinäkastiketta
  • 1 rkl Sriracha-chilikastiktta
  • 1 rkl sitruunan- tai limetinmehua

Valmistusohjeet
 

  • Tee ensin kastike. Sekoita ainekset keskenään kulhossa. Siirrä sivuun odottamaan.
  • Keitä nuudelit. Huuhtele ja valuta siivilässä. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Paloittele broccolini, suikaloi paprika ja viipaloi porkkanat.
  • Kuivaa tofun pinta huolella. Kuutioi tofu. Kuumenna öljy pannulla ja paista tofuun rapea pinta. Siirrä pannu syrjään ja lsiää soijakastike. Sekoittele niin, että kastike imeytyy tofuun. Siirrä tofukuutiot syrjään odottamaan.
  • Pyyhkäise pannu puhtaaksi. Lisää pannulle öljyä ja kuullota kasviksia muutama minuutti. Kasviksiin saa jäädä hieman purutuntumaa.
  • Laske lämpöä ja lisää pannulle paistettu tofu, kastike ja keitetyt nuudelit. Sekoita ja kuumenna.
  • Lisää lopuksi pähkinät.