Go Back

Nopea soijarouhe-satay

Soijarouhesatay on arkiruokien aatelinen. Kuivakaapin taviksesta, maapähkinävoista ja kourallisesta mausteita loihdit herkun puolessa tunnissa pöytään.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Soijarouhe:

  • 3 dl soijarouhetta
  • 4 valkosipuinkynttä hienonnettuna
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 2 rkl soijakastiketta
  • öljyä paistamiseen
  • n. 4 dl vettä

Satay-kastike:

  • 4 rkl makeuttamatonta maapähkinävoita
  • 1 rkl sitruunan- tai limetinmehua
  • 2 rkl sriracha-chilikastiketta tai muuta chilikastiketta maun mukaan
  • 1-2 dl kookosmaitoa

Tarjoiluun:

  • keitettyä riisiä
  • tuoretta korianteria
  • suolattuja ja paahdettuja maapähkinöitä

Valmistusohjeet
 

  • Aloita sataykastikkeesta. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita. Siirrä sivuun odottamaan.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota valkosipuleita ja inkivääriä muutama minuutti. Varo polttamasta!
  • Lisää soijarouhe ja -kastike. Paista vielä pari minuuttia. Lisää vettä pannulle pienissä erissä sitä mukaan, kun se imeytyy soijarouheeseen. Sekoittele ja anna muhia muutama minuutti.
  • Lisää pannulle sataykastike. Sekoita ja anna muhia vielä hetki. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa soija- tai chilikastiketta.
  • Tarjoa soijarouhe-satay esimerkiksi riisin sekä tuoreen korianterin ja paahdettujen maapähkinöiden kanssa.