Nopea soijarouhe-satay
Soijarouhesatay on arkiruokien aatelinen. Kuivakaapin taviksesta, maapähkinävoista ja kourallisesta mausteita loihdit herkun puolessa tunnissa pöytään.
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 15 minutes mins
Aika yhteensä 30 minutes mins
Soijarouhe:
- 3 dl soijarouhetta
- 4 valkosipuinkynttä hienonnettuna
- 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 2 rkl soijakastiketta
- öljyä paistamiseen
- n. 4 dl vettä
Satay-kastike:
- 4 rkl makeuttamatonta maapähkinävoita
- 1 rkl sitruunan- tai limetinmehua
- 2 rkl sriracha-chilikastiketta tai muuta chilikastiketta maun mukaan
- 1-2 dl kookosmaitoa
Tarjoiluun:
- keitettyä riisiä
- tuoretta korianteria
- suolattuja ja paahdettuja maapähkinöitä
Aloita sataykastikkeesta. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita. Siirrä sivuun odottamaan.
Kuumenna öljy pannulla ja kuullota valkosipuleita ja inkivääriä muutama minuutti. Varo polttamasta!
Lisää soijarouhe ja -kastike. Paista vielä pari minuuttia. Lisää vettä pannulle pienissä erissä sitä mukaan, kun se imeytyy soijarouheeseen. Sekoittele ja anna muhia muutama minuutti.
Lisää pannulle sataykastike. Sekoita ja anna muhia vielä hetki. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa soija- tai chilikastiketta.
Tarjoa soijarouhe-satay esimerkiksi riisin sekä tuoreen korianterin ja paahdettujen maapähkinöiden kanssa.