Go Back

Tabbouleh halloumilla ja vesimelonilla +  tsatsiki

Tabbouleh on täydellinen kesäpäivän lounas. Vesimeloni ja halloumijuusto tuovat Lähi-idän suosikkisalaattiin uutta menoa ja meininkiä.
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 10 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Tabbouleh:

  • 2 pkt (à 200 g) halloumijuustoa
  • öljyä paistamiseen
  • 1 1/2 dl kvinoaa
  • 3 dl vettä
  • 2 avomaankurkkua kuutioituna tai 1 tavallinen
  • 1 ruukku lehtipersiljaa tai korianeria
  • 3 vartta kesäpunasipulia
  • n. 300 g vesimelonia 1/4 minivesimelonista
  • 1 ps pinjansiemeniä tai esim. aurongonkukansiemeniä tai cashewpähkinöitä

Kastike

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 sitruunan mehu noin 2 rkl
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Tsatsiki

  • 1 prk (150 g) paksua gurttia
  • 1/2 kurkku tai 1 avomaankurkku
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 rkl tilkka sitruunamehua
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohjeet
 

  • Valmista ensin tsatsiki. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Puristele neste käsien välissä. Sekoita kurkkuraaste jogurtin joukkoon. Lisää muut aineet. Tarkista maku. Siirrä jääkaappiin odottamaan salaatin valmistumista.
  • Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Siirrä syrjään jäähtymään.
  • Paahda siemenet kuivalla pannulla, siirrä syrjään odottamaan.
  • Kuutioi halloumijuustot ja paista ne rapeiksi pannulla öljytilkassa. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Kuutioi kurkut ja vesimeloni. Suikaloi kesäsipulit varsineen. Hienonna lehtipersilja. Sekoita kurkkukuutiot, kesäsipulit sekä lehtipersilja kvinoan joukkoon. Lisää öljy, sitruunamehu sekä suola ja pippuri.
  • Lisää lopuksi vesimelonikuutioit ja paistettu halloumi sekä paahdetut siemenet. Tarjoa tabbouleh tsatsikin kanssa.