Go Back
kukkakaali-kurkkusalaatti

Vappu Pimiän kukkakaali-kurkkusalaatti

Vappu Pimiän kukkakaali-kurkkusalaatti on kerännyt kehuja ja ylistyksiä. Rapea, rouskuva ja raikas salaatti on herkullista vaihtelua perinteiselle salaatti-kurkku-tomaatti -lisukesalaatille.
Valmistelut 15 minutes
Aika yhteensä 15 minutes
Kategoria Lisukkeet, Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Salaattiin:

  • 1 pieni kukkakaali
  • 1 avomaankurkku
  • 1/2 punainen keskivahva chili
  • 1 pieni valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1/2 ruukkua tuoretta korianteria hienonnettuna

Kastike:

  • 4 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2-1 tl sokeria

Valmistusohjeet
 

  • Pilko kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Halkaise kurkku, kaavi vetinen siemenosa pois (lusikoi se vaikka suuhun). Viipaloi puolikkaat ohuiksi siivuiksi. Viipaloi chili, poista halutessasi siemenet.
  • Sekoita kastikkeen ainekset yhteen.
  • Sekoita kasvikset ja kastike, anna maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua. Tarkista maku.