Go Back

Vegaaniset laku-valkosuklaapalat

Laku-valkosuklaapalat on maukas peltileivonnainen. Lakunmakuinen pohja saa yllensä sitruunaisen valkosuklaa-tuorejuustokuorrutteen.
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 20 minutes
jäähdytys 1 day
Aika yhteensä 1 day 40 minutes
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 12

Raaka-aineet
  

Taikina

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl lakritsijauhetta
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 dl kaakaojauhetta
  • 3/4 dl rypsiöljyä
  • 3 dl kaurajuomaa

Kuorrute

  • 100 g vegaanista valkosuklaata
  • 150 g kaurapohjaista tuorejuustoa
  • 1/2 sitruunan mehu

Koristeluun

  • lakritsinonparelleja lakupaloja tai lakukastiketta

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  • Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokerit, lakritsinjuurijauhe, suola ja leivinjauhe. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe. Sekoita huolellisesti. Lisää kaurajuoma ja rypsiöljy. Sekoita nopeasti, mutta vain sen verran että ainekset juuri ja juuri sekoittuvat, jottei taikinaan muodostu sitkoa.
  • Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 25x30 cm). Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Pohja on valmis, kun tikkuun ei enää tartu taikinaa. Älä paista ylikypsäksi.
  • Anna pohjan jäähtyä huolella, mielellään seuraavaan päivään.
  • Valmista kuorrute. Sulata valkosuklaa ja sekoita kaurapohjaisen tuorejuuston joukkoon. Purista joukkoon sitruunanmehu. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Koristele nonparelleilla tai lakupaloilla.