Vegaaniset laku-valkosuklaapalat
Laku-valkosuklaapalat on maukas peltileivonnainen. Lakunmakuinen pohja saa yllensä sitruunaisen valkosuklaa-tuorejuustokuorrutteen. Ja kaikki tämä vieläpä täysin vegaanisena.

Vegaanisissa laku-valkosuklaapaloissa ihastuttaa maun lisäksi helppous. Leipominen onnistuu ilman suurempia keittiötoimenpiteitä. Ainekset vain kulhossa sekaisin ja valmista tuli.
Vaikka aktiivista kokkausaikaa kuluukin vaivaisen vartin verran, kannattaa laku-valkosuklaapalojen leipomiseen varata riittävästi aikaa. Anna pohjan jäähtyä rauhassa tai vetäytyä vaikka jääkaapissa yön yli ja levitä kuorrute päälle vasta sitten.
Koristelu saa olla rennon ronski. Lakun makuiset nonparellit, lakupalat tai jos oikein villiksi heittäydyt, niin lakukastike kruunaavat makunautinnon. Jos leivoksen tulee olla kokonaan vegaaninen, muistathan erikseen tarkistaa raaka-aineiden soveltuvuuden ruokavalioon. Esimerkikiksi osa nonparelleista saattaa sisältää liivatetta.
Jos kaipaat lisää vegaanisia herkkuleivonnaisia, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:
- Vegaaninen brownie
- Vegaaninen porkkanakakku
- Maisemakahvilan raparperipiirakka
- Oreokakku – vegaaninen juustokakku ilman liivatetta


Vegaaniset laku-valkosuklaapalat
Raaka-aineet
Taikina
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl lakritsijauhetta
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/4 tl suolaa
- 1/2 dl kaakaojauhetta
- 3/4 dl rypsiöljyä
- 3 dl kaurajuomaa
Kuorrute
- 100 g vegaanista valkosuklaata
- 150 g kaurapohjaista tuorejuustoa
- 1/2 sitruunan mehu
Koristeluun
- lakritsinonparelleja lakupaloja tai lakukastiketta
Valmistusohjeet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokerit, lakritsinjuurijauhe, suola ja leivinjauhe. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe. Sekoita huolellisesti. Lisää kaurajuoma ja rypsiöljy. Sekoita nopeasti, mutta vain sen verran että ainekset juuri ja juuri sekoittuvat, jottei taikinaan muodostu sitkoa.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 25×30 cm). Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Pohja on valmis, kun tikkuun ei enää tartu taikinaa. Älä paista ylikypsäksi.
- Anna pohjan jäähtyä huolella, mielellään seuraavaan päivään.
- Valmista kuorrute. Sulata valkosuklaa ja sekoita kaurapohjaisen tuorejuuston joukkoon. Purista joukkoon sitruunanmehu. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Koristele nonparelleilla tai lakupaloilla.
