Go Back
perunanachot

Perunanachot

Perunanachot on astetta terveellisempi vaihtoehto tutulle nachopellille. Rapeat perunalastut saavat yllensä mausteista soijarouhe-paputäytettä, tuoretomaattisalsaa ja avokadoa.
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria perjantaiherkut
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • n. 500 g perunoita yleislajike
  • 2 rkl öljyä
  • 1/2 tl suolaa

Soijarouhe-paputäyte

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 dl soijarouhetta
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
  • 1 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 1 rkl tacomausteseosta
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl cayennepippuria
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl vettä
  • 100 g maissia
  • 1 tlk (230 g) mustapapuja

Tomaattisalsa pico de gallo

  • 500 g kirsikkatomaatteja
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 punainen chili
  • 1 ruukkua ruukkua korianteria
  • 1-2 rkl limetinmehua
  • 1 tl sokeria
  • 1/4 tl suolaa

Lisäksi täytteeksi esim.

  • 1 avokado
  • 1 dl kasvipohjaista creme fraichea tai esim. vegaanista juustodippiä

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen (tai 200-astetta kiertoilmalla).
  • Kuori ja leikkaa perunat ohuen ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai veitsellä. Levitä perunaviipaleet leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille väljästi yhteen kerrokseen. Käytä tarvittaessa useampaa peltiä, jotta viipaleet paahtuvat rapeiksi. Sipaise pintaan öljyä ja mausta suolalla. Paahda perunoita uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä ja rapeutuneet. Paistoaika riippuu viipaleiden paksuudesta. Ole tarkka, ohuet viipaleet palavat nopeasti!
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia keskilämmöllä viitisen minuuttia. Lisää valkosipuli, soijarouhe, juustokumina, paprikajauhe, cayennepippuri, soijakastike ja tomaattipyree. Paista pari minuuttia. Lisää vettä pienissä erissä niin, että edellinen vesitilkak on aina imeytynyt soijarouheeseen.
  • Huuhdo ja valuta pavut siivilässä. Lisää pannulle pavut ja maissit. Paista hetki sekoitellen niin, että maissit sulavat. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita tai suolaa.
  • Valmista tomaattisalsa. Pilko tomaatit kahdesta neljään osaan. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna korianteri ja chili. Sekoita ainekset yhteen. Tarkista maku.
  • Halkaise avokado ja poista kivi. Kuutioi hedelmäliha.
  • Kokoa annos: lado perunaviipaleet pohjimmaiseksi ja lastaa päälle soijarouhe-paputäyte, tomaattisalsa ja avokadokuutiot. Viimeistele kaurafraichella tai vuustodipillä.