Mausteinen härkis-riisipannu
Härkis-riisipannu on muhkean mausteinen vegeruoka, joka kruunataan paahdetulla kukkakaalilla ja pirtsakoilla granaattiomenan siemenillä.
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 30 minutes mins
Aika yhteensä 45 minutes mins
- 1 keskikokoinen sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- öljyä paistamiseen
- 1 tl juustokuminaa
- 1/2 tl kurkumaa
- 1/4 tl kanelia
- 1/4 tl neilikkaa
- 1/4 tl jauhettua inkivääriä
- 1/4 tl chilijauhetta
- 3 dl basmatiriisiä
- 6 dl kasvislientä
- 1/4 tl suolaa
Härkis:
- 1 pkt (250 g) härkistä (maustamaton)
- öljyä paistamiseen
- suolaa
- mustapippuria
Paahdettu kukkakaali:
- 1 keskikokoinen kukkakaali
- 3 rkl öljyä
- 2 tl garam masalaa
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1 tl kurkumaa
- 1/2 tl suolaa
Lisäksi:
- granaattiomenan siemeniä tuoreita tai pakaste
- tuoretta korianteria
- kasvipohjaista creme fraichea
- paahdettuja pähkinöitä esim. manteli tai cashewpähkinä
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia keskilämmöllä viitisen minuuttia. Lisää valkosipuli ja mausteet ja paista vielä pari minuuttia. Nosta lämpöä, lisää riisi ja paista minuutin verran. Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua vartin verran, kunnes neste on imeytynyt ja riisi kypsää.
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Paloittele kukkakaali kukinnoiksi. Paloittele myös varsi. Sekoita mausteet ja öljy keskenään ja valuta kukkakaalin kukintojen joukkoon. Kaada leivinpaperilla vuoratun uuninpellin päälle ja paahda uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia.
Paista härkis tilkassa öljyä. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.
Kokoa annokset. Kauho lautaselle riisiä, härkistä ja paahdettua kukkakaalia. Viimeistele annos granaattiomenan siemenillä, tuoreella korianterilla ja nokareella kasvipohjaista ranskankermaa. Myös paahdetut pähkinät tai mantelit sopivat joukkoon.