Go Back
härkis-riisipannu

Mausteinen härkis-riisipannu

Härkis-riisipannu on muhkean mausteinen vegeruoka, joka kruunataan paahdetulla kukkakaalilla ja pirtsakoilla granaattiomenan siemenillä.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1/4 tl kanelia
  • 1/4 tl neilikkaa
  • 1/4 tl jauhettua inkivääriä
  • 1/4 tl chilijauhetta
  • 3 dl basmatiriisiä
  • 6 dl kasvislientä
  • 1/4 tl suolaa

Härkis:

  • 1 pkt (250 g) härkistä (maustamaton)
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa
  • mustapippuria

Paahdettu kukkakaali:

  • 1 keskikokoinen kukkakaali
  • 3 rkl öljyä
  • 2 tl garam masalaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl kurkumaa
  • 1/2 tl suolaa

Lisäksi:

  • granaattiomenan siemeniä tuoreita tai pakaste
  • tuoretta korianteria
  • kasvipohjaista creme fraichea
  • paahdettuja pähkinöitä esim. manteli tai cashewpähkinä

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia keskilämmöllä viitisen minuuttia. Lisää valkosipuli ja mausteet ja paista vielä pari minuuttia. Nosta lämpöä, lisää riisi ja paista minuutin verran. Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua vartin verran, kunnes neste on imeytynyt ja riisi kypsää.
  • Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  • Paloittele kukkakaali kukinnoiksi. Paloittele myös varsi. Sekoita mausteet ja öljy keskenään ja valuta kukkakaalin kukintojen joukkoon. Kaada leivinpaperilla vuoratun uuninpellin päälle ja paahda uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia.
  • Paista härkis tilkassa öljyä. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.
  • Kokoa annokset. Kauho lautaselle riisiä, härkistä ja paahdettua kukkakaalia. Viimeistele annos granaattiomenan siemenillä, tuoreella korianterilla ja nokareella kasvipohjaista ranskankermaa. Myös paahdetut pähkinät tai mantelit sopivat joukkoon.