Go Back

Intialainen riisivuoka

Intialainen riisivuoka ei ehkä valmistu ihan täysin yhdessä padassa, mutta varsin vaivattomasti silti.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 1 hour
Aika yhteensä 1 hour 15 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 6

Raaka-aineet
  

  • 3 keskikokoista perunaa
  • 1 (noin 500 g ) kukkakaali
  • 2 rkl öljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 6 dl kasvislientä
  • 2 rkl keltaista currytahnaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 rkl garam masalaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl basmatiriisiä

Lisäksi:

  • 1 pkt (250 g) härkistä
  • 1 rkl keltaista currytahnaa
  • 1/2 tl curryjauhetta
  • öljyä paistamiseen
  • n. 1/2 dl vettä

Tarjoiluun:

  • kaurapohjaista ranskankermaa
  • cashewpähkinöitä
  • tuoretta korianteria

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  • Kuori ja kuutioi perunat, paloittele kukkakaali suupalan kokoisiksi paloiksi. Hiero pintaan öljy ja mausta ripauksella suolaa. Levitä kasvikset suureen öljyttyyn uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Paahda kasviksia noin 20 minuuttia, kunnes ne hieman pehmenevät.
  • Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi. Sekoita joukkoon mausteet.
  • Ota vuoka pois uunista ja laske lämpötila 200 asteeseen. Lisää riisi ja kasvisliemi kasvisten sekaan vuokaan. Nosta vuoka uuniin vielä noin 30-40 minuutiksi. Jos paahdoit kasvikset uuninpellillä, kippaa ne uunivuokaan ja valmista ruoka loppuun vuoassa.
  • Paahda pähkinät kuivalla pannulla, siirrä syrjään odottamaan.
  • Kuumenna öljy pannulla. Lisää currytahna, härkis ja curryjauhe sekä vesi. Paista sekoitellen, kunnes härkis kuumenee ja mausteet ovat sekoittuneet tasaisesti.
  • Ota riisivuoka pois uunista. Lisää päälle korianteri, pähkinät ja paistettu härkis.
  • Tarjoile intialainen riisivuoka kaurafraichen, pähkinöiden ja tuoreen korianterin kera.