Go Back

Maa-artisokkakeitto

Maa-artisokkakeitto vaatii vain kolme raaka-ainetta ja ripauksen mausteita. Ei voi olla helpompaa!
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka, Keitot
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 500 g maa-artisokkia
  • 200 g jauhoisia perunoita
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 6 dl kasvislientä
  • 2 1/2 dl kaurakermaa
  • 1/4 tl suolaa

Lisäksi:

  • paahdettuja pähkinöitä tai krutonkeja

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja paloittele perunat. Pese maa-artisokat huolellisesti juuresharjalla, älä turhaan kuori niitä. Maa-artisokat ja perunat tummuvat herkästi, joten laita ne kylmällä vedellä täytettyyn kulhoon, mikäli ne joutuvat odottelemaan. Kuori valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää kasvikset ja valkosipulinkynnet. Keitä kasvikset pehmeiksi, noin 10-15 minuuttia.
  • Kaada osa keitinliemestä talteen ja säästä nestettä hieman myös kattilan pohjalle. Lisää kaurakerma ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää keitinlientä, kunnes koostumus on mieleisesi. Kuumenna tarvittaessa.
  • Tarjoile maa-artisokkakeitto paahdettujen pähkinöiden tai krutonkien kanssa.