Kikhernepyörykät ja helppo seesami-jogurttikastike
Kikhernepyörykät mehevöitetään porkkanalla ja tarjotaan jogurttikastikkeen kera. Kikhernepyörykät ovat kauniin kullan keltaisia, vastustamattoman herkullisia ja rakenteeltaan suussa sulavan pehmeitä.
Valmistelut 20 minutes mins
Kypsennys 15 minutes mins
Aika yhteensä 35 minutes mins
Kikhernepyörykät:
- 1 keskikokoinen sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 keskikokoinen porkkana
- öljyä paistamiseen
- 1 tlk (230 g) kikherneitä
- 2 rkl tahinia
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1/2 tl juustokuminaa
- 1 tl suolaa
Seesami-jogurttikastike
- 150 g kaurapohjaista jogurttia
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi.
Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää porkkanaraaste ja jatka paistamista vielä muutama minuutti niin, että porkkana pehmenee.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Huuhdo ja valuta kikherneet. Mittaa kaikki ainekset monitoimikoneeseen. Jauha karkeaksi seokseksi. Pyörittele massasta pieniä pyöryköitä ja paista niitä uunissa leivinpaperilla vuoratun uunipellin päällä noin 15 minuuttia. Käännä pyörykät puolessa välissä paistoa.
Tarjoa kikhernepyörykät esimekiksi seesami-jogurttikastikkeen kera.