Go Back

Kikhernepyörykät ja helppo seesami-jogurttikastike

Kikhernepyörykät mehevöitetään porkkanalla ja tarjotaan jogurttikastikkeen kera. Kikhernepyörykät ovat kauniin kullan keltaisia, vastustamattoman herkullisia ja rakenteeltaan suussa sulavan pehmeitä. 
Valmistelut 20 mins
Kypsennys 15 mins
Aika yhteensä 35 mins
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Kikhernepyörykät:

  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 keskikokoinen porkkana
  • öljyä paistamiseen
  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • 2 rkl tahinia
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • 1 tl suolaa

Seesami-jogurttikastike

  • 150 g kaurapohjaista jogurttia
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää porkkanaraaste ja jatka paistamista vielä muutama minuutti niin, että porkkana pehmenee.
  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Huuhdo ja valuta kikherneet. Mittaa kaikki ainekset monitoimikoneeseen. Jauha karkeaksi seokseksi. Pyörittele massasta pieniä pyöryköitä ja paista niitä uunissa leivinpaperilla vuoratun uunipellin päällä noin 15 minuuttia. Käännä pyörykät puolessa välissä paistoa.
  • Tarjoa kikhernepyörykät esimekiksi seesami-jogurttikastikkeen kera.

Seesami-jogurttikastike

  • Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.