Kikhernepyörykät ja helppo seesami-jogurttikastike
Kikhernepyörykät mehevöitetään porkkanalla ja tarjotaan jogurttikastikkeen kera. Kikhernepyörykät ovat kauniin kullan keltaisia, vastustamattoman herkullisia ja rakenteeltaan suussa sulavan pehmeitä.
Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi.
Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää porkkanaraaste ja jatka paistamista vielä muutama minuutti niin, että porkkana pehmenee.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Huuhdo ja valuta kikherneet. Mittaa kaikki ainekset monitoimikoneeseen. Jauha karkeaksi seokseksi. Pyörittele massasta pieniä pyöryköitä ja paista niitä uunissa leivinpaperilla vuoratun uunipellin päällä noin 15 minuuttia. Käännä pyörykät puolessa välissä paistoa.