Go Back

Porkkana-maapähkinähummus

Porkkana-maapähkinähummus tuo vaihtelua perinteiseen hummukseen. Tujaus chiliä antaa tahnasuosikille sopivasti särmää.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 25 minutes
Kategoria Lisukkeet
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 iso tai 2 pientä porkkanaa
  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • 2 rkl makeuttamatonta maapähkinävoita
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 tl Sriracha-chilikastiketta tai maun mukaan
  • oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Paloittele porkkana ja keitä kypsäksi. Jäähdytä.
  • Huuhele ja valuta kikherneet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
  • Surauta kaikki ainekset monitoimikoneessa tasaiseksi tahnaksi. Lisää öljyä, kunnes koostumus on mieleisesi. Tarkista maku.