Go Back
kikhernecurry

Kikherne-kookoscurry

Kikhernecurry uppoaa saletisti lämpimien, intialaismakujen ystävälle. Kun maustekaappi on kunnossa, valmistuu lämmin curry varsin vaivatta.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulikynttä
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • öljyä paistamiseen
  • 1 rkl garam masalaa
  • 2 tl curryjauhetta
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1/2 tl chilijauhetta tai maun mukaan
  • 5 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • 3/4 tl suolaa
  • 1/2 sitruunan mehu

Lisäksi

  • tuoretta korianteria
  • riisiä tai täysjyväohraa

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia muuama minuutti. Lisää valkosipuli ja inkivääri ja paista vielä pari minuuttia. Lisää kuivamausteet ja paista vielä hetki. Lisää kookosmaito, tomaattipyree sekä huuhdellut ja valutetut kikherneet. Sekoita. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua hiljalleen välillä sekoitellen noin vartin verran. 
  • Mausta curry suolalla sekä sitruunamehulla.Tarjoa riisin tai ohran sekä tuoreen korianterin kera.