Kuumenna uuni 200 asteiseksi (=kiertoilma tai 225 tasalämpö).
Puolita porkkanat. Halkaise puolikkaat ja leikkaa pitkittäin tikuiksi. Lorauta päälle öljyä ja makeutusta. Mausta suolalla. Levitä porkkanat leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille väljästi. Paahda noin 20-30 minuuttia, kunnes porkkanat ovat saaneet paahteista väriä. Nosta syrjään odottamaan.
Leikkaa veriappelsiineista kuoret ympäriinsä niin, että saat kuoren ja valkoisen kerroksen pois. Ota puolikas appelsiini talteen couscousin maustamista varten. Leikkaa loput hedelmät viipaleiksi.
Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta öljyllä, puolikkaalla veriappelsiinin mehulla, suolalla ja mustapippurilla.
Huuhtele ja valuta kikherneet. Lorauta joukkoon öljyä, lisää suola, juustokumina ja chilijauhe. Paahda kikherneitä 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat hieman rapeutuneet. Siirrä syrjään jäähtymään.
Kokoa salaatti sekoittamalla ainekset yhteen. Tarkista maku.
Tarjoa veriappelsiini-couscoussalaatti lisukkeena tai ateriana sellaisenaan.