Go Back

Veriappelsiini-couscoussalaatti

Veriappelsiineja, paahdettuja porkkanoita ja couscousia - sesongin suloisin salaatti maistuu lisukkeena tai ateriana sellaisenaan.
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 50 minutes
Kategoria Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 1/2 dl täysjyväcouscousia +1 1/2 dl vettä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria
  • 4 veriappelsiinia 3 1/2 viipaloituna ja 1/2 mehu
  • 1 dl paahdettuja ja suolattuja manteleita
  • 1 ruukku rucolaa
  • 5 isoa porkkanaa
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • 1/2 rkl öljyä
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • 1/4 tl chilijauhetta
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteiseksi (=kiertoilma tai 225 tasalämpö).
  • Puolita porkkanat. Halkaise puolikkaat ja leikkaa pitkittäin tikuiksi. Lorauta päälle öljyä ja makeutusta. Mausta suolalla. Levitä porkkanat leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille väljästi. Paahda noin 20-30 minuuttia, kunnes porkkanat ovat saaneet paahteista väriä. Nosta syrjään odottamaan.
  • Leikkaa veriappelsiineista kuoret ympäriinsä niin, että saat kuoren ja valkoisen kerroksen pois. Ota puolikas appelsiini talteen couscousin maustamista varten. Leikkaa loput hedelmät viipaleiksi.
  • Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta öljyllä, puolikkaalla veriappelsiinin mehulla, suolalla ja mustapippurilla.
  • Huuhtele ja valuta kikherneet. Lorauta joukkoon öljyä, lisää suola, juustokumina ja chilijauhe. Paahda kikherneitä 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat hieman rapeutuneet. Siirrä syrjään jäähtymään.
  • Kokoa salaatti sekoittamalla ainekset yhteen. Tarkista maku.
  • Tarjoa veriappelsiini-couscoussalaatti lisukkeena tai ateriana sellaisenaan.