Go Back

Munakoisovuoka

Munakoisovuoka ei ole mitään varsinaista pikaruokaa, mutta herkkuruokaa se kyllä on. Muhevan tomaattikastikkeen, pehmeäksi paahtuneen munakoison ja juuston muodostama makuyhdistelmä on kerrassaan koukuttava.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 45 minutes
Aika yhteensä 1 hour
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 2 munakoisoa
  • n. 1 dl öljyä
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 2 tlk (à 400 g) kokonaisia säilyketomaatteja
  • 10 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja öljymarinadissa
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria myllystä
  • 1 rkl Välimeren yrttiseosta tai muuta mieleistäsi yrttiseosta
  • 1 pkt (250 g) härkistä
  • n. 3 dl parmesaanijuustoa raastettuna
  • 1 pkt (200 g) kaurafraichea
  • 1/2 ruukkua basilikaa
  • 1 pkt (125 g) mozzarellajuustoa

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 180 asteeseen (kiertoilma).
  • Viipaloi munakoisot noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet uuninpellille vieri viereen yhteen kerrokseen. Pirskottele päälle reilusti öljyä. Paahda munakoisoviipeleita noin 15 minuuttia. Käännä ja paista vielä toiset 15 minuuttia, kunnes munakoisot ovat läpeensä pehmenneet ja saaneet väriä pintaansa.
  • Munakoisojen paahtuessa valmista tomaattikastike. Kuori ja viipaloi sipuli, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja paista sipuli rauhassa raukeaksi. Lisää valkosipulit ja jatka paistamista.
  • Lisää pannulle säilyketomaatit, suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit, härkis sekä mausteet. Riko tomaattien rakenne paistinlastalla painamalla. Anna kastikkeen muhia, kunnes munakoisot ovat paahtuneet.
  • Raasta parmesaanijuusto, hienonna basilika, viipaloi mozzarellajuusto.
  • Nosta munakoisot uunista, nosta lämpö 200 asteeseen. Kerrosta uunivuoan pohjalle vuorotellen tomaatti-härkiskastiketta, munakoisoviipaleita, kaurafraichea (nokareina), parmesaanijuustoraastetta ja tuoretta basilikaa hienonnettuna. Viipaloi päälle mozzarellajuustoa ja raasta vielä hieman parmesaania. Nosta vuoka uuniin ja paahda noin 30 minuuttia.
  • Anna munakoisovuoan vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Hyvää myös seuraavana päivänä uudelleen lämmitettyna.