Kuivaa tofut huolella käärimällä ne puhtaan keittiöpyyhkeen väliin. Aseta päälle paino, jotta neste puristuu tofun sisältä. Anna tofun kuivua painon alla puolisen tuntia.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Revi tofu leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Pirskottele päälle 1 rkl öljyä. Paahda uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes tofu näyttää paahtuneen ja hieman rapeutuneen.
Sekoita 2 rkl öljyä, 1 rkl vaahterasiirappia ja 3 rkl tacomaustetta. Valuta seos tasaisesti tofupalojen päälle ja anna paahtua uunissa vielä noin 5 minuuttia. Laske lämpö sitten 200 asteeseen.
Mittaa couscous kulhoon. Lisää joukkoon 1 1/2 dl kiehuvaa vettä. Anna couscousin turvota noin viisi minuuttia. Sekoita couscous irtonaiseksi ja jätä jäähtymään.
Poista paprikasta siemenkota ja kuutioi malto. Puolita kirsikkatomaatit, hienonna korianteri ja punasipuli. Halkaise avokado, poista kivi ja kuutioi hedelmäliha.
Kiehauta maissit tilkassa vettä, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta huolellisesti siivilässä.
Sekoita couscousin joukkoon öljy, sitruunamehu ja suola sekä kuutioidut kasvikset.
Valmista kastike sekoittamalla ainekset yhteen. Tarkista maku.
Sekoita nyhtötofu couscoussalaatin joukkoon. Tarjoa texmex-tofusalaatti itse tehtyjen nachojen ja chilikastikkeen kera.