Go Back

Texmex-tofusalaatti

Texmex-tofusalaatti on kokoelma texmex-keittiön herkkuja: avokadoa, tomaattia, sipulia ja mausteista tofua sekä itse tehtyjä nachoja.
Valmistelut 15 mins
Kypsennys 25 mins
Aika yhteensä 40 mins
Kategoria Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 1/2 dl couscousia
  • 1 1/2 dl vettä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 punainen paprika
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 avokado
  • 100 g maissia
  • 1 ruukku korianteria
  • 1/2 pieni punasipuli

Nyhtötofu

  • 400-500 g tofua maustamaton
  • 1+2 rkl öljyä
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 3 rkl taco-maustetta

Chilikastike

  • 1 dl turkkilaista gurttia
  • 1/2 dl vegaanista majoneesia
  • 1 rkl sriracha-chilikastiketta

Itse tehdyt nachot

  • 4 tortillalettua täysjyvä
  • n.1 rkl rypsiöljyä
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Kuivaa tofut huolella käärimällä ne puhtaan keittiöpyyhkeen väliin. Aseta päälle paino, jotta neste puristuu tofun sisältä. Anna tofun kuivua painon alla puolisen tuntia.
  • Kuumenna uuni 225 asteeseen. Revi tofu leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Pirskottele päälle 1 rkl öljyä. Paahda uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes tofu näyttää paahtuneen ja hieman rapeutuneen.
  • Sekoita 2 rkl öljyä, 1 rkl vaahterasiirappia ja 3 rkl tacomaustetta. Valuta seos tasaisesti tofupalojen päälle ja anna paahtua uunissa vielä noin 5 minuuttia. Laske lämpö sitten 200 asteeseen.
  • Mittaa couscous kulhoon. Lisää joukkoon 1 1/2 dl kiehuvaa vettä. Anna couscousin turvota noin viisi minuuttia. Sekoita couscous irtonaiseksi ja jätä jäähtymään. 
  • Poista paprikasta siemenkota ja kuutioi malto. Puolita kirsikkatomaatit, hienonna korianteri ja punasipuli. Halkaise avokado, poista kivi ja kuutioi hedelmäliha.
  • Kiehauta maissit tilkassa vettä, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta huolellisesti siivilässä.
  • Sekoita couscousin joukkoon öljy, sitruunamehu ja suola sekä kuutioidut kasvikset.
  • Valmista kastike sekoittamalla ainekset yhteen. Tarkista maku. 
  • Sekoita nyhtötofu couscoussalaatin joukkoon. Tarjoa texmex-tofusalaatti itse tehtyjen nachojen ja chilikastikkeen kera.

Itse tehdyt nachot

  • Leikkaa tortillaletut kolmioiksi. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille, sipaise päälle öljyä esimerkiksi pullasudilla. Ripauta päälle kevyesti suolaa. Paahda 200 asteisessa uunissa noin 5 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Ole tarkka, älä polta!