Go Back

Sämpylät ilman hiivaa

Sämpylät ilman hiivaa valmistuvat pikavauhtia aamupalalle tai vaikka lounaskeiton kylkeen. Porkkanaraaste tekee sämpylöistä supermeheviä.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 35 minutes
Kategoria Suolaiset leivonnaiset
Annokset 16

Raaka-aineet
  

  • 2 dl hienoa porkkanaraastetta n. 2 keskikokoista porkkanaa
  • 2 dl vettä
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 3 1/2 dl rouheisia sämpyläjauhoja tai vehnäjauhoja
  • 1 dl ohrajauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1/2 dl seesaminsiemeniä
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. 
  • Sekoita porkkanaraaste, vesi, rypsiöljy sekä siirappi. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää porkkaraasteen joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Nostele taikinasta lusikalla nokareita leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja muotoile halutessasi käsin siistimmiksi. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.
  • Paista sämpylät uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Sämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina, mutta maistuvat makoisilta vielä seuraavanakin päivänä.