Go Back

Valkosuklaa-oreokeksit

Valkosuklaa-oreokeksit katoavat pelliltä pikavauhtia. Reunoilta rapeat, keskeltä sitkaat suklaahippukeksit valloittavat vaativimmankin herkkusuun.
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 10 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 30

Raaka-aineet
  

  • 100 g vegaanista leivontamargariinia esim. Sininen Keiju
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 1/2 dl fariinisokeria
  • 3/4 dl rypsiöljyä
  • 3/4 dl kaurajuomaa
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 100 g valkosuklaata rouhittuna
  • 1/2 pkt (à 175 g) oreo-keksejä rouhittuna

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Vatkaa margariini ja sokerit sähkövatkaimella kuohkeiksi. Lisää rypsiöljy ja kaurajuoma. Sekoita. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda, suola ja vaniljasokeri. Lisää rasva-sokeriseoksen joukkoon nopeasti esimerkiksi puuhaarukalla sekoittaen. Vältä turhaa sekoittamista. Kääntele lopuksi joukkoon rouhittu valkosuklaa sekä oreo-keksit. 
  • Nostele taikinasta nokareita leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Litistä hieman haarukalla. Jätä reilusti leviämisvaraa.Paista noin 8-10 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet hieman väriä, mutta sisus on edelleen pehmeä. Keksit kovettuvat jäähtyessään.
  • Anna keksien jäähtyä rauhassa ja nauti.