Valkosuklaa-oreokeksit
Valkosuklaa-oreokeksit katoavat pelliltä pikavauhtia. Reunoilta rapeat, keskeltä sitkaat suklaahippukeksit valloittavat vaativimmankin herkkusuun.
Valmistelut 20 minutes mins
Kypsennys 10 minutes mins
Aika yhteensä 30 minutes mins
Kategoria Makeat leivonnaiset
- 100 g vegaanista leivontamargariinia esim. Sininen Keiju
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 1/2 dl fariinisokeria
- 3/4 dl rypsiöljyä
- 3/4 dl kaurajuomaa
- 4 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl suolaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 100 g valkosuklaata rouhittuna
- 1/2 pkt (à 175 g) oreo-keksejä rouhittuna
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Vatkaa margariini ja sokerit sähkövatkaimella kuohkeiksi. Lisää rypsiöljy ja kaurajuoma. Sekoita. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda, suola ja vaniljasokeri. Lisää rasva-sokeriseoksen joukkoon nopeasti esimerkiksi puuhaarukalla sekoittaen. Vältä turhaa sekoittamista. Kääntele lopuksi joukkoon rouhittu valkosuklaa sekä oreo-keksit.
Nostele taikinasta nokareita leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Litistä hieman haarukalla. Jätä reilusti leviämisvaraa.Paista noin 8-10 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet hieman väriä, mutta sisus on edelleen pehmeä. Keksit kovettuvat jäähtyessään.
Anna keksien jäähtyä rauhassa ja nauti.