Go Back

Indonesialainen perunasalaatti

Indonesialainen perunasalaatti on ehkä parasta mitä perunoista voi tehdä. Aasialainen makumaailma ja rapeat tofupalat tekevät makuelämyksestä täydellisen.
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 10 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Salaatit
Annokset 2

Raaka-aineet
  

  • 500 g perunoita
  • 1 pkt (n. 200 g) tofua
  • öljyä paistamiseen
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 vihreä paprika
  • 100 g herneitä
  • 1 ruukku tuoretta korianteria

Kastike:

  • 1 dl kookoskermaa
  • 1-2 vihreää chiliä hienonnettuna
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl jauhettua kurkumaa
  • 1 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Keitä perunat, jäähdytä, kuori ja kuutioi. Sulata herneet, kuutioi paprika ja lisää ne perunakuutioiden joukkoon.
  • Kuutioi tofu, paahda kuumalla pannulla kunnes neste haihtuu tofusta. Lisää pannulle öljyä ja jatka paistamista, kunnes tofun pinta rapeutuu. Siirrä pannu syrjään, lisää soijakastike ja anna sen imeytyä tofuun. Siirrä tofukuutiot syrjään odottamaan.
  • Sekoita kastikkeen ainekset yhteen ja kaada kastike kasvisten joukkoon. Viimeistele indonesialainen perunasalaatti tuoreella korianterilla.