1ruukkutuoreita yrttejäesim. korianteria tai lehtipersiljaa tai ruohosipulia
2dlpähkinöitä tai manteleita paahdettuna
Rapeat kikherneet
1tlk (230 g)kikherneitä
öljyä paistamiseen
1tljauhettua korianteria
1tljauhettua juustokumina
1/2tlchilijauhetta
1/2tlsuolaa
Tahini-gurttikastike
150gmaustamatonta gurttiaesim. Yosa GreekStyle
3rklrkl tahinia
1valkosipulinkynsi hienonnettuna
1rklsitruunamehua
1/4tlsuolaa
1/4tlmustapippuria
Valmistusohjeet
Rapeat kikherneet
Kuumenna öljy pannulla. Paista kikherneet kuumalla pannulla rapeiksi. Lisää lopuksi mausteet ja anna paistua vielä pari minuuttia. Siirrä kikherneet syrjään odottamaan.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta porkkanat. Kuullota sipulit läpikuultaviksi. Lisää porkkanaraaste ja jatka paistamista, kunnes porkkana pehmenee. Lisää lämpöä ja kippaa pannulle keitetty riisi sekä tarvittaessa tilkka öljyä. Sekoita joukkoon mausteet ja paista välillä käännellen, kunnes riisi on hieman rapeutunut.
Sekoita lopuksi joukkoon hienonnetut yrtit, rapeat kikherneet sekä paahdetut pähkinät. Tarjoa tahini-jogurttikastikkeen kera.