Go Back

Uunibataatit feta-pinaattitäytteelllä

Uunibataatit feta-pinaattitäytteellä valmistuu uunissa lähes itsekseen. Makean bataatin ja suolaisen fetajuuston yhdistelmä on vastustamaton.
Valmistelut 15 mins
Kypsennys 1 hr 20 mins
Aika yhteensä 1 hr 35 mins
Kategoria Arkiruoka
Annokset 2

Raaka-aineet
  

Uunibataatit

  • 3 pienehköä bataattia
  • 2 rkl öljyä
  • n. 1 tl suolaa

Feta-pinaattitäyte

  • 160 g babypinaattia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 100 g pakasteherneitä
  • 200 g fetajuustoa
  • 1/4 tl mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Pese bataatit huolella juuresharjalla. Halkaise bataatit pituussuunnassa. Aseta uuninpellille leikkuupinta ylöspäin. Sivele pintaan öljyä ja mausta suolalla. Paahda uunissa noin tunnin verran, kunnes sisus on täysin pehmennyt. 
  • Valmista feta-pinaattitäyte. Huuhtele ja kuivaa pinaatti huolellisesti. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota valkosipulia minuutti tai kaksi. Varo polttamasta. Lisää pannulle pinaatti, kääntele pohjia myöten sekaisin niin, että pinaatti painuu kasaan. Sekoita joukkoon herneet ja paista, kunnes herneet ovat sulaneet. Murustele joukkoon fetajuusto, mausta mustapippurilla.
  • Nosta bataatit uunista ja nosta lämpö 225 asteesen. Tee bataattien pintaan pitkittäisviilto. Lusikoi täytettä bataattien sisään ja pinnalle. Paahda bataatteja uunissa ylätasolla vielä 5-10 minuuttia, kunnes juusto on hieman paahtunut. 
  • Tarjoa uunibataatit pääruokana tai lisukkeena.