Fattoush-salaatti
Fattoush on italialaisen panzanellan libanonilainen serkku. Rapeiden krutonkien sijaan salaatin keskeisenä raaka-aineena loistavat rapsakat pitaleipäkolmiot.
Valmistelut 20 minutes mins
Kypsennys 5 minutes mins
Aika yhteensä 25 minutes mins
- 2 pitaleipää
- 500 g kirsikkatomaatteja
- 1 kurkku
- 1 nippu kevätsipulia
- 1 nippu retiisiä
- 1 pieni ruukku tuoretta minttua
- 1 pieni ruukku tuoretta lehtipersiljaa
- 1 dl paksua gurttia
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1 pkt (n. 200 g) fetajuustoa
- 2 rkl sumakkia
Paahda pitaleivät leivänpaahtimessa tai uunissa. Jäähdytä ja leikkaa kolmioiksi.
Puolita kirsikkatomaatit. Halkaise kurkku ja kaavi vetinen sisus lusikalla. Leikkaa kurkku kuutioiksi. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna kevätsipulit ja yrtit. Sekoita kasvikset, yrtit, pitaleivät ja gurtti.
Sekoita keskenään oliiviöljy, sitruunamehu, punaviinietikka ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Sekoita salaatin joukkoon. Murustele joukkoon myös fetajuusto.
Viimeistele fattoush sumakilla ja tarjoa ateriana sellaisenaan tai vaikkapa falafelien lisukkeena.