Go Back
fattoush

Fattoush-salaatti

Fattoush on italialaisen panzanellan libanonilainen serkku. Rapeiden krutonkien sijaan salaatin keskeisenä raaka-aineena loistavat rapsakat pitaleipäkolmiot.
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 5 minutes
Aika yhteensä 25 minutes
Kategoria Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 2 pitaleipää
  • 500 g kirsikkatomaatteja
  • 1 kurkku
  • 1 nippu kevätsipulia
  • 1 nippu retiisiä
  • 1 pieni ruukku tuoretta minttua
  • 1 pieni ruukku tuoretta lehtipersiljaa
  • 1 dl paksua gurttia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 pkt (n. 200 g) fetajuustoa
  • 2 rkl sumakkia

Valmistusohjeet
 

  • Paahda pitaleivät leivänpaahtimessa tai uunissa. Jäähdytä ja leikkaa kolmioiksi.
  • Puolita kirsikkatomaatit. Halkaise kurkku ja kaavi vetinen sisus lusikalla. Leikkaa kurkku kuutioiksi. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna kevätsipulit ja yrtit. Sekoita kasvikset, yrtit, pitaleivät ja gurtti. 
  • Sekoita keskenään oliiviöljy, sitruunamehu, punaviinietikka ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Sekoita salaatin joukkoon. Murustele joukkoon myös fetajuusto.
  • Viimeistele fattoush sumakilla ja tarjoa ateriana sellaisenaan tai vaikkapa falafelien lisukkeena.