Go Back

Thaimaalainen vegesalaatti

Thaimaalainen vegesalaatti on mahtavien makujen salaatti. Se yhdistää ihanalla tavalla tulista, makeaa, suolaista ja hapanta sekä yrttistä raikkautta. 
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 10 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (n. 280 g) vegejauhista (esim. Pouttu Muu)
  • 1 rkl öljyä paistamiseen
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

Kastike

  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 limetin mehu
  • 2 rkl (vegaanista) kalakastiketta (No-fish sauce)
  • 2 rkl ruokosokeria
  • 1 1/2 rkl sambal oelek -chilitahnaa
  • 1/2 punasipuli hienonnettuna

Salaattiin

  • 1 kerä jääsalaattia
  • 1/2 punasipuli viipaloituna
  • 1-2 ruukkua tuoreita yrttejä korianteria, minttua ja thaibasilikaa
  • 2 dl cashewpähkinöitä

Lisäksi halutessasi

  • keitettyä jasmiiniriisiä

Valmistusohjeet
 

  • Sekoita kastikkeen ainekset yhteen.
  • Suikaloi tähteelle jäänyt punasipulin puolikas ja siirrä se syrjään odottamaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
  • Paahda cashewpähkinät kuumalla kuivalla pannulla. Rouhi pähkinät karkeasti ja siirrä lautaselle jäähtymään. 
  • Kuumenna öljy pannulla ja paista vegejauhis murumaiseksi seokseksi. Lisää hienonnettu valkosipulinkynsi ja paista vielä pari minuuttia. Sekoita joukkoon puolet kastikkeesta. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Valmista salaattipohja. Revi jääsalaatti paloiksi. Hienonna yrtit karkeasti veitsellä. Sekoita salaatinlehdet, yrtit ja suikaloitu punasipulin puolikas.
  • Lusikoi salaattipohjan päälle riisiä (jos käytät) sekä vegejauhista. Viimeistele vegesalaatti paahdetuilla cashewpähkinöillä ja tähteelle jääneellä kastikkeella.