Litistetyt perunat eli lyttyperunat
Litistetyt perunat eli lyttyperunat on herkkuruokaa, jota popsisi kerralla vaikka koko pellillisen. "Joka keitetyt paistaa, se makean maistaa", pitää enemmän kuin paikkansa!
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 30 minutes mins
Aika yhteensä 45 minutes mins
Kategoria Arkiruoka, Lisukkeet
- 800 g varhaisperunoita keitettynä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/4 tl suolaa
Kastike
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
- 2-3 vartta kesäpunasipulia hienonnetuna
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl sokeria
- 1/4 tl mustapippuria myllystä
Lisäksi
- 150 g fetajuustoa
- 1 dl tuoretta oreganoa hienonnettuna
- 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Aseta perunat leivipaperilla päällystetylle uuninpellille. Riko perunat painamalla niitä kämmenellä, haarukalla tai vaikkapa lasin, pullon tai kulhon pohjalla. Sivele pinnalle kevyesti oliiviöljyä ja ripauta pinnalle hieman suolaa. Paahda noin 20-30 minuuttia, kunnes perunat ovat saaneet hieman väriä ja rapeutuneet.
Sekoita kastikkeen ainekset yhteen. Valele kastike kuumien perunoiden päälle. Murustele päälle fetajuustoa ja lisää hienonnetut yrtit. Tarjoa litistetyt perunat heti.