Go Back
litistetyt perunat

Litistetyt perunat eli lyttyperunat

Litistetyt perunat eli lyttyperunat on herkkuruokaa, jota popsisi kerralla vaikka koko pellillisen. "Joka keitetyt paistaa, se makean maistaa", pitää enemmän kuin paikkansa!
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Arkiruoka, Lisukkeet
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 800 g varhaisperunoita keitettynä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa

Kastike

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
  • 2-3 vartta kesäpunasipulia hienonnetuna
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl sokeria
  • 1/4 tl mustapippuria myllystä

Lisäksi

  • 150 g fetajuustoa
  • 1 dl tuoretta oreganoa hienonnettuna
  • 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Aseta perunat leivipaperilla päällystetylle uuninpellille. Riko perunat painamalla niitä kämmenellä, haarukalla tai vaikkapa lasin, pullon tai kulhon pohjalla. Sivele pinnalle kevyesti oliiviöljyä ja ripauta pinnalle hieman suolaa. Paahda noin 20-30 minuuttia, kunnes perunat ovat saaneet hieman väriä ja rapeutuneet.
  • Sekoita kastikkeen ainekset yhteen. Valele kastike kuumien perunoiden päälle. Murustele päälle fetajuustoa ja lisää hienonnetut yrtit. Tarjoa litistetyt perunat heti.