Go Back
kasvis-jauhiskastike

Kasvis-jauhiskastike

Kasvis-jauhiskastike on vegaaninen mukaelma suositusta bolognesesta, jossa jauhelihan korvaa vegejauhis. Kesäkurpitsa ja porkkana tuovat ruokaan mehevyyttä.
5 from 1 vote
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (n. 280 g) kasvisjauhista (esim. Pouttu Muu)
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 porkkana
  • 1 hoikka kesäkurpitsa
  • öljyä paistamiseen
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 1/2 tl paprikajauhetta
  • 1 rkl oreganoa
  • 1/4 tl chilijauhetta
  • 1 rkl punaviini- tai balsamiviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/2-1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1-2 dl kaurakermaa

Vegaaninen parmesaani

  • 2 dl cashewpähkinöitä
  • 1/2 dl ravintohiivahiutaleita
  • 3/4 tl suolaa
  • 1 tl oliiviöljyä

Tarjoiluun:

  • 300 g pastaa

Valmistusohjeet
 

  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta porkkana ja kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.
  • Kuumenna öljy pannulla. Ruskista kasvisjauhis. Lisää kasvikset ja jatka paistamista, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää tomaattipyree ja mausteet. Lisää sitten tomaattimurska. Hauduta kastiketta kannen alla noin 15-30 minuuttia.
  • Sekoita joukkoon kaurakerma. Tarkista maku. Tarjoile kasvis-jauhiskastike keitetyn pastan ja vegeparmesaanin kera.

Vegaaninen parmesaani

  • Mittaa ainekset monitoimikoneeseen. Aja sykäyksittäin rouheeksi. Jos haluat parmesaaniin enemmän makua, paahda pähkinät uunissa (200 astettan noin 5 minuuttia) tai kuumalla kuivalla paistinpannulla.