Tofu ja cashew-pinaattikastike
Tofu ja cashew-pinaattikastike on sakea ja samettinen, pehmeän täyteläinen ja mukavan mausteinen. Nälkäkin tällä ruoalla lähtee ja se saa samalla makunystyrät hykertelemään onnesta.
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 30 minutes mins
Aika yhteensä 45 minutes mins
- 1 pkt (n. 300 g marinoitua tofua
- öljyä paistamiseen
Cashew-pinaattikastike
- 2 dl cashewpähkinöitä + vettä liottamiseen
- 1 keskikokoinen sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 cm:n pala tuoretta inkivääriä
- öljyä paistamiseen
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl keltaista currytahnaa
- 1/2-1 rkl sriracha-chilikastiketta
- 1 rkl garam masalaa
- 2 tl curryjauhetta
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1 tl kurkumaa
- 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
- 1 ps (n. 70 g) tuoretta babypinaattia
- 1/2 limetin mehu
- 1/2-1 tl suolaa
- 1/2-1 tl sokeria
Laita cashewpähkinät likoamaan veteen pariksi tunniksi tai yön yli.
Kuivaa tofu huolella, kuutioi se ja paista rapeaksi öljyssä. Siirrä syrjään odottamaan.
Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulinkynnet sekä inkivääri.
Kuumanna öljy pannulla ja kuullota sipulit, valkosipulit ja inkiväärit. Lisää tomaattipyree, currytahna, chilikastike ja kuivamausteet. Paista vielä pari minuuttia. Lisää kookosmaito ja liotetut cashewpähkinät. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista kannen alla välillä sekoitellen noin 20 minuuttia. Tarkkaile nesteen määrää ja lisää vettä sen verran, että koostumus on mieleisesi. Surauta ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi.
Lisää huuhdeltu ja hienonnettu pinaatti ja limetin mehu. Mausta maun mukaan suolalla ja tarvittaessa ripauksella sokeria.
Lisää tofu ja anna hautua vielä viitisen minuuttia. Tarkista maku.
Tarjoa tofu ja cashew-pinaattikastike riisin kera.